Hjem
Etter- og videreutdanning
Språkstudier på nett

Italiensk nettstudier

Lyst til å lære deg italiensk? Ved UiB kan du ta italiensk som nettstudier på deltid. Innføringsemnet er fulltegnet for høsten 2024, men vi har fortsatt ledige plasser på øvrige emner.

Nytt nettstudium i italiensk starter ved UiB høsten 2021
Nettstudier i italiensk for deg som er interessert i Italia, italiensk språk og kultur. Her fra Firenze.
Foto/ill.:
Colourbox

Hovedinnhold

Ved UiB kan du studere italiensk som nettstudier på deltid. Innføringsemnet går i høstsemesteret. Deretter kan du bygge videre med et påbygningsemne i vårsemesteret for deg som har tatt innføringsemnet eller har tilsvarende forkunnskaper i italiensk, og ta ytterligere ett påbygningsemne i påfølgende høstsemester. 

Det passer også fint å kombinere ett eller flere emner i italiensk med emnet SEK 600 Sammenlignende europeiske kulturstudier.

Hvert av emnene gir 10 studiepoeng og er 100 % nettbaserte. Det er ingen studieavgift på italiensk-emnene, men du må betale semesteravgift på kr 650,- per semester. 

Faglig ansvarlig: Marco Gargiulo

Emneoversikt:

ITAL 620 Innføring i italienskstudiumHøst 2024
ITAL 624 Italiensk språk 2Høst 2024
SEK 600 Sammenlignende europeiske kulturstudierHøst 2024
ITAL 621 Italiensk språk 1Vår 2025*

* Med forbehold om endringer

Les mer om hvert emne: 

ITAL 620 Innføring i italienskstudium

På innføringsemnet skal du skal lære grunnleggende italiensk ordforråd, grammatikk og uttale og bli i stand til å kommunisere på italiensk på et elementært nivå. Du skal også få en viss innsikt i kultur og samfunnsforhold i Italia. 

Emnet er på nybegynnernivå og det er derfor ingen krav til forkunnskaper, men det vil likevel være en fordel om du har noe kjennskap til italiensk før du tar emnet. 

Les hele emnebeskrivelsen

Organisering 

All undervisning på innføringsemnet ITAL 620 foregår i form av videoforelesninger og seminararbeid via UiBs digitale læringsplattform Mitt UiB.

Vi legger opp til en dobbelttime seminarundervisning hver uke over en periode på 10 uker i høstsemesteret. I tillegg vil alle studenter få tilgang til en forberedelsespakke på emnesiden i Mitt UiB, med videoforelesninger, skriftlig materiale og øvingsoppgaver.

I den ukentlige seminarundervisningen skal vi følge opp tema fra videoundervisningen og løse oppgaver. Vi forutsetter at du som student deltar aktivt i seminarundervisningen for å nå læringsmål og få utbytte av studiene.

Alle studentene skal levere to obligatoriske oppgaver knyttet til ulike tema for undervisningen. Disse oppgavene må være godkjent før du kan ta eksamen. 

Undervisningsplan høsten 2024

  • Studiestart: Onsdag 28. august
  • Seminarundervisning: Onsdager kl. 18.15 - 20.00

Undervisningen går fra uke 35 til og med uke 46, minus høstferieukene 40-41. Det er obligatorisk å delta på minimum 80% av undervisningen. 

Avsluttende vurdering: 3-timers skriftlig digital hjemmeeksamen. Dato kommer.  

ITAL 624 Italiensk språk 2

Påbygningsemnet ITAL 624 skal gi deg en andre del av den systematiske innføringen i italiensk grammatikk.  Vi integrerer grammatikkøvelser i studier av muntlige og skriftlige tekster,  slik at du øver opp evnen til å forstå- og kunne uttrykke deg på italiensk.  

Vi anbefaler at du har tatt ITAL 621 eller har tilsvarende forkunnskaper, det vil si har språkferdigheter tilsvarende nivå A2, før du tar dette emnet. 

Studenter som har tatt ITAL 621 tidligere eller tar dette emnet våren 2024 vil bli prioritert for opptak til ITAL 624. 

Les hele emnebeskrivelsen

Undervisningsplan høsten 2024

  • Studiestart: Torsdag 29. august
  • Seminarundervisning: Torsdager kl. 18.15 - 20.00

Undervisningen går fra uke 35 til og med uke 46, minus høstferieukene 40-41. 

I løpet av semesteret skal du levere en obligatorisk oppgave som du må få godkjent før du kan gå opp til eksamen. 

Avsluttende vurdering: Digital muntlig eksamen på ca. 30 minutter (dato kommer). Du kan bruke både italiensk og norsk. 

SEK 600 Sammenlignende europeiske kulturstudier

Dette emnet tilbys på tvers av flere fremmedspråk. Emnet skal gi innblikk i sentrale begreper, debatter og historiske oppbrudd som har preget den kulturelle utviklingen i Europa fra renessansen til vår egen tid. Vi skal se på hvordan disse blir formidlet først og fremst i litteraturen men også i andre kulturuttrykk.

Noen sentrale begreper som tas opp: Verdensbilde, europeer, nasjon, opplysning, revolusjon, kolonialisme og postkolonialisme, individualisme, totalitarisme, isolasjonisme, globalisering, minoritet og rasisme.

Emnet vil belyse et utvalg epoker og oppbruddstider i europeisk historie der nye ideer, begreper og tenkemåter har blitt til eller skiftet innhold på måter som har påvirket den kulturelle utviklingen og skjønnlitteraturen. Emnet vil ta for seg ulike epoker i et sammenlignende perspektiv, konsentrert om noen begrepshistoriske utviklingslinjer. 

Les hele emnebeskrivelsen

Organisering og undervisning

Deler av undervisningen vil i utgangspunktet gå fysisk på UiBs campus, men det blir tatt opptak som blir gjort tilgjengelig digitalt via UiBs læringsplattform. Kollokvier/nettmøter går kun digitalt. Det er med andre ord lagt til rette for at du kan følge hele emnet som digital nettstudent, se undervisningsplan under. Vi tar forbehold om endringer av ukedager/klokkeslett. 

Undervisningsplan høsten 2024

  • Studiestart: Mandag 19. august
  • Innspilte videoforelesninger á 90 min. Opptak legges ut i etterkant på læringsplattformen Mitt UiB
  • Kollokvier (90 min.):  4 onsdager 
  • Nettmøter (45 min): 4 torsdager 

Eksamen: 6 timers skriftlig digital hjemmeeksamen (skrives på norsk eller engelsk). Dato kommer

Du skal i tillegg levere inn en obligatorisk oppgave på 750 - 1000 ord, som kan skrives på enten engelsk, fransk, tysk, italiensk, russisk eller norsk og blir vurdert til bestått/ikke bestått. Oppgaven må være godkjent før du kan ta avsluttende eksamen. 

ITAL 621 Italiensk språk 1

Påbygningsemnet går i vårsemesteret og skal gi deg en første systematisk innføring i italiensk grammatikk. Vi integrerer grammatikkøvelser i studier av enklere tekster, slik at du øver opp evnen til å forstå- og kunne uttrykke deg på italiensk. 

Les hele emnebeskrivelsen

Det er ingen formelle krav til italienskkunnskaper, men vi anbefaler at du har tatt innføringsemnet ITAL620 eller har tilsvarende forkunnskaper før du tar dette emnet. Studenter som har tatt innføringsemnet ITAL 620 ved UiB vil bli prioritert for opptak til ITAL 621.

Ellers gjelder de generelle opptakskravene for etter- og videreutdanningsemner ved UiB: generell studiekompetanse (gsk) for deg som er under 25 år, eller realkompetanse for deg som er over 25 år. Les mer om generelle opptakskrav og krav til dokumentasjon

Undervisningsplan våren 2024 

Undervisningen foregår via UiBs læringsplattform Mitt UiB og består av videoforelesninger samt seminarundervisning en ettermiddag pr uke (90 min) over en periode på til sammen 10 uker:

  • Digital undervisning onsdager kl. 18.15 - 20.15 (uke 3-7, 10-12 og 14-16). 
  • Ingen undervisning i vinterferieukene 8-9 eller påskeferien uke 13

I den ukentlige seminarundervisningen skal vi følge opp tema fra videoundervisningen og løse oppgaver. Vi forutsetter at du som student deltar aktivt i seminarundervisningen for å nå læringsmål og få utbytte av kurset. I tillegg vil alle studenter få tilgang til en forberedelsespakke på emnesiden i Mitt UiB, med videoforelesninger, skriftlig materiale og øvingsoppgaver.

Alle studentene skal dessuten levere 3 obligatoriske oppgaver knyttet til ulike tema for undervisningen. Disse oppgavene må være godkjent før du kan ta eksamen. 

Eksamen: 5-timers skriftlig, digital hjemmeeksamen 31. mai kl. 0900 - 1200

Opptakskrav 

Generelt gjelder følgende opptakskrav for etter- og videreutdanningsemner ved UiB: Dersom du er under 25 år må du må ha generell studiekompetanse (gsk). Dersom du er over 25 år og ikke har generell studiekompetanse vil du kunne få opptak på bakgrunn av realkompetanse. Det vil si at vi anser summen av tidligere utdanning og arbeidserfaring som tilstrekkelig. Du behøver ikke sende inn dokumentasjon på noe av dette. 

Det er ingen formelle krav til forkunnskaper i italiensk for opptak til våre italienskemner, men vi har følgende anbefalinger for at du skal få utbytte av studiene: 

  • ITAL 620: Grunnleggende kjennskap til italiensk
  • ITAL 621: Fullført ITAL620 eller tilsvarende forkunnskaper
  • ITAL 624: Fullført ITAL621 eller tilsvarende forkunnskaper
  • SEK 600: Ingen særskilte opptakskrav eller krav til språklige forkunnskaper