Hjem
Norsk Journalistpanel

Praktisk informasjon

Hovedinnhold

Her finner du svar på ofte stilte spørsmål. Kontakt oss på njp@uib.no dersom du har spørsmål som ikke blir besvart her.

Hva får jeg ut av å delta i journalistpanelet?

For deltakere er journalistpanelet en mulighet til å registrere sin mening om viktige saker innen politikk og samfunn i korte internettundersøkelser. Ved å kartlegge journalister og redaktørers holdninger og prioriteringer vil panelet bidra til å fremme viktig kunnskap om deres rolle i samfunnet. Vi har som mål at forskningen skal bidra til å styrke samfunnsdebatten.

Hvorfor er jeg invitert til å delta?

Alle medlemmer av Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening inviteres til å delta i Journalistpanelet.

Hvordan vet jeg at invitasjonen/lenken er trygg?

Vær oppmerksom på at invitasjoner til undersøkelsen sendes via epostadressen njp@confirmit.de i form av en lenke med stammen https://survey.confirmit.de

Kan jeg melde meg av?

Deltakelse er frivillig, og du kan når som helst trekke deg fra journalistpanelet uten å oppgi grunn. All personinformasjon, som e-postadresse, blir da slettet. Svar oppgitt i tidligere undersøkelser vil fortsatt brukes i forskning og formidling av resultat fra Norsk journalistpanel, og aldri til andre formål.

Kan jeg melde meg på (igjen)?

Dersom du har meldt deg av, men ønsker å melde deg på igjen kan du enkelt gjøre det ved å kontakte oss.

Kan jeg endre svarene mine?

Du kan gå frem og tilbake i undersøkelsen før du sender den inn. Etter at den er fullført er det ikke lenger mulig å endre svar.

Må jeg oppgi e-postadressen min?

Dersom du ønsker å bli med i fremtidige undersøkelsen trenger vi e-postadressen din for å kontakte deg. Kontaktinformasjonen din blir ikke under noen omstendigheter gitt videre til noen tredjepart.

Hvor mange undersøkelser skal jeg svare på?

Det er opp til deg. Vi ønsker å beholde deltakere så lenge som mulig, og at de er med i lang tid framover. I utgangspunktet er det lagt opp til to undersøkelser i året, hver på 15 minutter.