Klimaforskning Grønland

Vi satser på klimaforskning

Vi har tung kompetanse på forståelse av klimasystemet, med ledende fagmiljø innen både fortidens, dagens og fremtidens klima.

Universitetet i Bergen har klimaforskning som satsingsområde. Satsingen er orientert rundt Bjerknessenteret for klimaforskning. Dette er et av Europas største naturvitenskapelige klimaforskningssentre, med over 195 forskere fra 37 land.

Forskningen inkluderer observasjoner, teori og simuleringer med klimamodeller av fortids-, nåtids- og fremtidsklima. Forskerne har ekspertise om klimaforståelse, klimamodellering og scenarioer for klimaendringer og kvantifisering av klimaendringer.

Biologene våre ser på effekter av klima og miljøendringer, og hvordan disse påvirker naturen på forskjellig nivå - fra plantefysiologi via populasjonsdynamikk til samfunnsprosesser og biodiversitet.

Geologene har prosjekter knyttet til sårbarhetsanalyser og kartlegging av naturfarer koblet til klimaendringenes påvirkning av den hydrologiske syklusen.

Fagmiljøene ved Matematisk institutt, Kjemisk institutt og Institutt for informatikk bidrar med metodeutvikling, beregninger og annet.

Klimaforskere tilknyttet Bjerknessenteret

55 58 35 03 : jostein.bakke@uib.no

Klimapsykologi Gisela Böhm 55 58 86 80 : gisela.boehm@uib.no
Klima og språkbruk Kjersti Fløttum 55 58 22 82 : kjersti.flottum@uib.no