Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Alumniportrett

Utvikler i stort digitalbyrå

Patrick har en bachelorgrad i datavitenskap fra UiB. I dag jobber han som systemutvikler i Knowit, der han også hadde sommerjobb mens han var student.

Hovedinnhold

Det solide fundamentet jeg fikk på UiB, gjorde at jeg enkelt kunne hoppe rett inn i arbeidslivet og lære meg nye teknologier og språk. Du trår ikke feil med en utdanning fra UiB

Patrick har en bachelorgrad i datavitenskap fra UiB. I dag jobber han som systemutvikler i Knowit.

Ved siden av studiene var Patrick aktiv i både fadderstyret og fagutvalget for informatikk. Han hadde også relevant deltidsjobb som blant annet IT-assistent, hjelpelærer og systemutvikler.

Kan du fortelle om arbeidsoppgavene dine i dag og hvordan du får bruk for utdannelsen din i jobben?
Som systemutvikler i Knowit Experience har jeg fått muligheten til å jobbe med både web-løsninger og apper. Her utvikler jeg både frontend- og backendløsninger i samarbeid med andre. Arbeidsoppgavene innebærer ikke bare utvikling, men også møter med kunder, prosjektplanlegging, og arbeid sammen med andre fageksperter som designere, tekstforfattere og eksperter på digital markedsføring.

En av utfordringene med å lage fremtidens løsninger er at man alltid må være oppdatert på nye teknologier og trender i markedet. Vi kan aldri slutte å utvikle oss selv eller være uvillig til lære nye teknologier. Endring er et viktig nøkkelord, og noe Knowit Experience tar på alvor ved blant annet å sette av dedikert arbeidstid annenhver uke til egenlæring. En viktig egenskap for en som meg er å ha faglig nysgjerrighet og evnen til å tilegne seg ny kunnskap.

Teknologiene jeg jobber med i dag er faktisk ikke de samme som jeg lærte på skolen, men prinsippene er like. Det solide fundamentet jeg fikk på UiB, gjorde at jeg enkelt kunne hoppe rett inn i arbeidslivet og lære meg nye teknologier og språk. Du trår ikke feil med en utdanning fra UiB

Er det noe du skulle ønske at noen hadde fortalt deg da du var ny student? Ditt beste studie-tips?

Programmeringstips: Det er en knekk man må komme seg over for å bli god i programmering som kommer av at å lære seg å kode er som å lære å lese på nytt. I begynnelsen må du pugge basics, og du klarer kun å lese et og et ord om gangen; en prosess som ikke bare er veldig slitsom men også veldig treg. Det er først når du har lest og skrevet mye kode at du går fra å lese små biter av kode til å se en setning av gangen, og etter hvert en hel blokk med kode.
 

Generelt: Universitetet er veldig forskjellig fra videregående, hvis du lurer på noe om ditt studieløp snakk med studieveiledere, de er der for å hjelpe deg. Andre ressurser som er lur å ta i bruk er IT-assistenter og infosenteret. Videre anbefaler jeg å bli med i verv ved f.eks. kvarteret, hulen, eller fagutvalg. Ikke bare er det gøy, men det er også bra på CV'en.