Hjem
Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Alumniportrett

Skriver kode for å digitalisere Norge

Didrik Sæther har en mastergrad i programutvikling fra UiB. Nå jobber Didrik som konsulent i Bekk.

Hovedinnhold

Det beste for min del har vært det faglige og sosiale miljøet på lesesalen til informatikk. De har en egen lesesal hvor det er mye gode diskusjoner, og kunnskapsdeling på tvers av alle årstrinn

Didrik Sæther har en mastergrad i programutvikling fra UiB. I masteroppgaven skrev han om sikkerheten i et orkestreringssystem for microservices.

I løpet av studietiden hadde Didrik deltidsjobb i tillegg til et styreverv i fagutvalget og Realistutvalget. Å ta på seg et frivillig verv er noe Didrik anbefaler alle studenter.

Nå jobber Didrik som konsulent i Bekk, der han er fast utleid hos Skatteetaten. En av arbeidsoppgavene er å lage et nytt folkeregister for Norge.

Hva er det beste med jobben din - og det mest utfordrende?
Det aller beste er å få betalt for å skrive kode! Jeg får utfordret meg selv mentalt hver eneste dag, og få dager er like. Det er alltid en ny utfordring, eller en måte jeg kan forbedre noe på.
Det mest utfordrende med jobben er å sette streken, og si at en oppgave er ferdig. Det er lett å ville perfeksjonere ting.

Hadde du en idé om hvilken jobb du ønsket når du var ferdig utdannet? Hvis ja, hvilken og ble det slik du forestilte deg?
Jeg visste tidlig at jeg ville bli utvikler, men om det var konsulent jeg ville bli var noe jeg gradvis ble mer sikker på. I møte med bedrifter i mer sosiale settinger, som bedriftspresentasjoner og workshops, ble jeg mer og mer overbevist om hvilken vei som virket mest spennende. Da jeg var kommet inn på master så jobbet jeg målrettet mot det.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?
Informatikken benytter jeg hver eneste dag, enten det er kunnskap om datastrukturer, eller om det er mer dyptgående diskusjoner om programmeringsmønstre og paradigmer.
Den faglige tyngden informatikk har gitt meg gjør at jeg velger morsommere og mer utfordrerne oppgaver i hverdagen.

Fortell litt om prosessen med å få seg jobb etter fullført grad.
Jobbmulighetene etter en mastergrad i informatikk er veldig bra! Det er gode tider, som gjør at de fleste bedrifter er på utkikk etter flinke folk. Informatikk gjør deg absolutt ettertraktet. I mitt tilfelle så hadde jeg flere jobbtilbud allerede året før jeg var ferdig med å studere. Relevant sommerjobb er viktig og gir mulighet til å teste ut hvilken vei i bransjen man vil gå, i tillegg til at bedriftene blir kjent med deg.

Hva var det som gjorde at du valgte akkurat denne utdannelsen ved UiB? Hvorfor burde andre velge dette studieprogrammet?
Jeg valgte informatikken fordi det er en vitenskapelig tilnærming til datamaskiner. Selv om informatikk i Bergen er et veldig teoretisk studium, visste jeg at teorien lettere kan omsettes til det praktiske enn det er å forstå teori med kun praktisk bakgrunn.

Er det noe du skulle ønske at noen hadde fortalt deg da du var ny student? Ditt beste studie-tips?
Beste studietipset mitt må være: legg ned timene i å studere, og møt opp på lesesalen.
Dra på lesesalen og studerer i 10 minutter før du gir deg, hvis du klarer det, så har du studert 10 minutter mer enn de som ikke dro på lesesalen. Kanskje glemmer du tiden, også ble det mye lengre enn 10 minutter, og du overhører kanskje en spennende diskusjon.