Tredje samling på videreutdanningskurset Naturfag 1

Bærekraftig utvikling

Undervisning for bærekraftig utvikling er en bærebjelke i den nye læreplanen - slik det har vært for videreutdanningskursene i en årrekke. På samlingen ser vi på bærekraft-begrepet på en praktisk og undervisningsrettet måte.

Neste
blomst og humle
Sølve Skrede
Figur fra naturpanelet som viser artutryddelser over id
IBPES
Utsikt ove fjelldal og Hardangerfjorden
Skolelaboratoriet
Figur fra naturpanelet, viser utryddelse av arter
IBPES
Geiter på støl i fjellheimen
Skolelaboratoriet
Hydrogencelle
sol over hav og svaberg
Skolelaboratoriet i realfag
BLærere på kurs ser på forsøk med potetplanter, som spirer i hver sin sekk
Frede Thorsheim

Dagens elever skal gjøre kloke valg som samfunnsborgere i 2050. De skal ta vare på sin familie, og de skal bidra i arbeidslivet. Hvilken kompetanse er den viktigste de kan ta med seg fra naturfagtimene, og hvordan får vi til gode koplinger til andre fag?

God, tverrfaglig undervisning skal gi elevene kunnskaper om viktige tema og mot til å møte utfordringene. Hvilken ballast bidrar til tro på fremtiden? Og hvordan gir god naturfagkunnskap en trygghet som danner basis for egne, selvstendige valg?