Klima og energiomstilling

Studiemuligheter innenfor klima og fornybar energi ved Universitetet i Bergen

Vi tilbyr en rekke studier innenfor alle typer fagområder som vil gjøre deg i stand til å bidra til klima og energiomstilling for samfunnet.

Operasjon plast
TVERRFAGLIG: Vinteren 2020 gikk studenter fra alle realfagene våre sammen for å løse en utfordring: Hvordan redusere plastmengden i havet.
Foto/ill.:
Jens Helleland Ådnanes

Hvilke tilbud har vi? Møt studentene, bli kjent med Bergen, se jobbmuligheter, finn mer informasjon.

Her finner du en oversikt over studier på UiB

Spesielt relevante kurs

Noen kurs vil være spesielt relevante for deg som er interessert i klima og energi

• Energi (sivilingeniør), master, 5 år
    Dette studiet gir sivilingeniørkompetanse innenfor energiressurser og du får innsikt i teknologiske, samfunnsmessige og miljømessige konsekvenser av bruk av energikilder.

Sivilingeniør i energi: Håkon ønsket et studie med gode framtidsutsikter

Produsent:
Sølvrev
  • Energi, master, 2 år
    Dette studieprogrammet gir deg et teoretisk fundament for å forstå et bredt spekter av tema innen energiressurser og energiforbruk for å vurdere de i et bredere samfunnsperspektiv.

Ta mastergrad i fornybar energi

Tore Solheimslid jobber som Prosjektleder Hydrogen i Vestland fylkeskommune. Han har master i energi fra Universitetet i Bergen.

Produsent:
UiB

Universitetet i Bergen tilbyr bachelorprogram og ulike emner innenfor feltet klima og energiomstilling. Mer informasjon her.

Disse emnene i FNs bærekraftsmål er åpne for alle studenter og gir 10 studiepoeng:

#13:Klimaendringer-årsaker og konsekvenser | #14:Liv under vann | #15:Liv på land

For næringslivet
Våre studenter er alltid interessert i masteroppgaver fra næringslivet. Ikke nøl med å ta kontakt med de relevante fakultetene hvis din bedrift har en utfordring studentene kan være med å løse!