Institutt for fremmedspråk

Nyhetsarkiv for Institutt for fremmedspråk

De fleste nordmenn liker kaffe veldig godt. Men sannsynligvis vet ikke alle at selve ordet kaffe kommer fra arabisk og at kaffens historie går langt tilbake i tid. Dette er blant tingene som omtrent 1.600 skoleelever og utallige bergensere kunne lære noe om under Forskningsdagene, spesielt ved stasjonen «Mat i mellomalderen» på Forskningstorget.
Aslak Hjeltnes og Laura Sætveit Miles vil løfte blikket ut over eget fagfelt og dele forskning med barn og unge. De representerer UiB i Akademiet for yngre forskere, som stiftes i høst.
FORSKNINGSDAGENE: Har du noen gang servert en løgn? Hva spiste de egentlig i middelalderen? Hvor mye har tørrfisk og bruken av klippfisk betydd for Norges utvikling? Tenk litt på det.
På Alumnusdagen 12. september sto Den store klimasamtalen på programmet