Nyhetsarkiv for Aktuelt

Morgendagens næringsliv krever både språk- og kulturforståelse ut over engelsk. UiB er medarrangør av Internasjonaliseringskonferansen 2012.
–Vi representerer det faglige mangfoldet bak universitetets flotte tall på antall nye doktorer, sa Linda Helen Munkvold da hun talte på vegne av de nye doktorene under Doktorpromosjonen.
Hva skjer når DNA-beviset, med sitt «ja» eller «nei» på treffspørsmålet, møter et rettssystem der skjønn avgjør skyld?
Hvert år drar rundt 600 studenter ved UiB på utveksling. Møt David som dro til Japan og fikk både venner og minner for livet.
Universitetet i Bergen har nådd en milepæl, med over 250 doktorgrader avlagt i 2011. Over en tredjedel av doktorene var utenlandske statsborgere.
Studentersamfunnet merker at interessen for samfunnsspørsmål er økende. Onsdag åpner de semesteret med tungvektersamtale om Putins Russland. Og Beethoven.
Forskere er bekymret for konsekvensene dersom de akademiske båndene til Tyskland svekkes. UiB trapper nå opp kontakten med sin tyske slektning.
Fem kilometer under havoverflata i Karibien har ei forskargruppe funne kjelder som sprutar ut 450 grader varmt vatn.
All marin forsking skal få ein samla strategi. Bergen er den marine hovudstaden og bør bli høyrt i prosessen.
UiB har store ambisjonar for det nye året. Ein av utfordringane til dei tilsette er å auka publiseringspoenga til eitt poeng per tilsett.
Søvnvanene våre har forverret seg siden 1980. Vi sover like lenge som før, men forskyver døgnet i større grad.
På 1700-tallet var hager et spørsmål om menneskets sjel. Bergenseren Claus Fasting fant et frihetsideal i Europa som skaffet ham fiender i hjembyen.
Bergen Summer Research School fortsetter i sitt femte år med fokus på spørsmål knyttet til globalisering. Søknadsfrist for årets forskersommerskole er 15. februar.
Strafferetten er det einaste statlege instrumentet som har som målsetting at det skal gjere vondt. Då er det uheldig at ingen veit kvifor han er som han er.
Over 230 internasjonale studenter får sitt første møte med UiB i januar 2012. Mer enn en av fem av disse er fra Tyskland.