Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for informasjons- og medievitenskap

Katherine Goodnow har jobbet med museumsstudier og kulturformidling fra innholdsanalyse til design og utvikling av utstillinger og prototyper. Nå er hun aktuell med boken Kristeva in Focus: From Theory to Film Analysis.
Postdoktor Øyvind Vågnes og professor Asbjørn Grønstad, som jobber med bildestudier og visuell estetikk i Nomadikon-prosjektet med ny bok.
Prosjektet "Resirkulering av nyheter i norske nettaviser 1999-2009", har fått støtte fra Rådet for Anvendt medieforskning (RAM). Prosjektet skal utvikle metoder for datastøttet analyse av mønstre i nyhetsformidlingen i norske nettaviser.
Olav Anders Øvrebø har på vegne av instituttet gjennomført en kartlegging av datakilder i offentlig sektor, og identifisert utfordringer når det gjelder tilgang til slike data.
Det er ledig en stilling som stipendiat for en periode på tre år. Stillingen er knyttet til forskingsprogrammet i visuell kultur, ”Nomadikon: New Ecologies of the Image.”