Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for informasjons- og medievitenskap

Den europeiske radioforskergruppen DRACE utgir en ny omfattende studie av vilkårene for digital radio i Europa og USA.
Vil papiravisens økonomi ta seg opp igjen, eller er det på tide å tenke nytt rundt finansiering av journalistikk? Les referat og se video fra seminar.
Sterke virkemidler tas i bruk når Institutt for informasjons- og medievitenskap presenterer seg selv. Se den oppsiktsvekkende filmen!
14. april lanserer Universitetsforlaget verket Norsk presses historie 1660-2010 i fire store bind. Professor Martin Eide er redaktør for bind 1, En samfunnsmakt blir til, og skriver også i de tre øvrige bindene.
Professor Jostein Gripsrud er gjesteredaktør for Popular Communication nr. 8 - 2010. Inneholder artikler av Ragnhild Mølster, Leif Ove Larsen, Torgeir Uberg Nærland og Gripsrud.
Medieåret 2008-2009 tar for seg de viktigste endringene på mediefeltet de siste årene, beskrevet gjennom tall og fakta.
Hvordan skal journalistikk finansieres i framtiden? Vox Publica setter søkelyset på mediestøtte med analyser, debattinnlegg og ny blogg.
Idar Stadheim er ein av tretten journaliststudentar som er ute i praksis dette semesteret. No har han vore tre veker i Firda, og synest det går over all forventing.