Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for informasjons- og medievitenskap

Of Authorship and Originality er et tverrfaglig forskningsprosjekt finansiert av HERA (Humanities in the European Research Area).
Professor Jostein Gripsrud er tildelt den prestisjefylte prisen International Franqui Chair og tilbringer våren 2011 i Brussel.
Prosjektet er et samarbeid mellom Informasjons og medievitenskap, Sammenliknende politikk og Høyskolen i Oslo.
Charta 08 ble ført i pennen av en gruppe kinesiske opposisjonelle og intellektuelle og publisert 9. desember 2008. Mer enn 300 personer hadde skrevet under på demokratioppropet ved publisering, og to år senere har tallet vokst til over 10000. Fredsprisvinner Liu Xiaobo er en av forfatterne.
Fra årsskifte blir Anders Johansen professor i sakprosa ved Universitetet i Bergen. Stillingen er et gaveprofessorat fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF).