Institutt for informasjons- og medievitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for informasjons- og medievitenskap

Journalistikken er satt under press og må grunngi sin eksistens. Løsingen er å vise til samfunnskontrakten, mener professor i medievitenskap Martin Eide.
The Interactional Organisation of Location-based Gaming
Striden om nettnøytralitet spisser seg til i USA, og Norge er ikke langt etter, skriver Sven Egil Omdal i Vox Publica.
HiperBarrio ble i 2009 tildelt Prix Ars Electronica, prisen tildeles hvert år i flere kategorier. HiperBarrios vant prisen i kategorien ”Digital Communities”.
Nå som vi har tilgang til mengder av data, hva skal vi gjøre med dem, spør Nick Diakopoulos i en artikkel i Vox Publica.
Eit vestlandsk nettverk for forsking på IKT og medier vart etablert i Bergen sist veke. Det nye nettverket skal stimulera til regionalt samarbeid om forsking på IKT og medier gjennom møteverksemd og pengestøtte.
Førsteamanuensis Thomas Ågotnes har redigert en samling av arbeider innen kunstig intelligens (KI) fra unge forskere.
Professor Elisabeth Eide og postdoktor Kaarina Nikunen, Universitetet i Tampere, Finland har redigert Media in Motion.