Institutt for økonomi

Hovedinnhold

Institutt for økonomi

Samfunnsøkonomi ved UiB

Vil du bryne deg på de store samfunnsspørsmålene? Da er kanskje samfunnsøkonomi faget for deg.

Verden står i dag overfor mange utfordringer med hensyn til klima, sysselsetting, skillet mellom fattige og rike, migrasjon og demografi. Samfunnsøkonomi dreier seg om hvordan vi kan møte disse utfordringene gjennom best mulig bruk av alle samfunnets ressurser; naturressurser, kapital og ikke minst menneskene.

Les mer om faget: Hva er samfunnsøkonomi?

Studietilbud ved Institutt for økonomi

Integrerte masterprogram (5-årig):

Profesjonsstudiet i samfunnsøkonomi

Masterprogram i informasjonsteknologi og økonomi (sivilingeniør), ITØK

Bachelor- og masterprogram:

Bachelorprogram i samfunnsøkonomi (3-årig)

Masterprogram i samfunnsøkonomi (2-årig)

Du kan også ta årsstudium i samfunnsøkonomi. I bachelorprogrammet i informatikk-matematikk-økonomi er det mulig å velge samfunnsøkonomisk studievei.

For nærmere informasjon om studiene våre kan du henvende deg til studieveileder.

Marc Goni

International attention

Anantha Divakaruni and Marc Goni at the Department of Economics receives international attention.

Kanonballturnering 2022
Etterarangement

Instituttets kanonballturnering 2022

For andre gang arrangerte instituttet kanonballturnering på Studentsenteret. Målgruppen for arrangementet var instituttets bachelorstudenter. I år var det 130 påmeldte deltakere fordelt på 12 lag. Arrangementet ble avsluttet med pizza i Muséhagen i strålende vær.

Department of Economics

We are looking for new colleagues

Exciting academic positions at Department of Economics

Sermoni Håkonshallen

Strålende markering i Håkonshallen 10 juni

Fredag 10 juni ble det arrangert en flott seremoni i Håkonshallen for Bachelor- og Masterkandidater ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet.

Gratulerer
Professor Julie Riise

Vi gratulerer Julie Riise med opprykk til professor

Julie Riise er fra 15 september 2021 professor ved Institutt for økonomi ved Universitetet i Bergen