Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap

Forvaltningen og de offentlige organisasjonene er viktig for innbyggernes velferd. – Hvis politiet fungerer dårlig er det jo egentlig ganske kritisk. Det er et av de spørsmålene det forskes på ved vårt institutt, sier PHD Kristin Reichborn-Kjennerud.
What do the ministries and directorates that are controlled by the The Office of the Auditor General of Norway think and how can their reactions be explained?
New book chapter from Tom Christensen and Per Lægreid in the new book Context In Public Policy And Management edited by Christopher Pollitt.
Professor Per Lægreid frå Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap vart intervjua om den nye regjeringa sin kommunalpolitikk i Vårt Land.
Tidsskiftet «Das Historisch-Politische Buch” kjem med omtale av boka "Between Enlightenment and Disaster. Dimensions of the Political Use of Knowledge" frå 2010.
New article in Public Management Review by Hogne Lerøy Sataøen and Arild Wæraas where they look at public sector branding in Norwegian hospitals.
Marit Skivenes and Katrin Križ have published an article in Children and Youth Services Review Volume 35, Issue 11, November 2013, Pages 1862–1870.
"Eit overhaling av offentleg sektor er sikkert nødvending. Men det er forskjell på å barbere seg og å skjere av seg øyra", seier Professor Per Lægreid i ei kronikk på NRK Ytring