Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap

Hvem har ansvar i sykehussektoren, og hva kan vi kreve av dem? Peter Lango er ph.d.-stipendiat i administrasjon og organisasjonsvitenskap og forsker på ansvarsrelasjoner i sykehussektoren.
Marit Skivenes from the Department of Administration and Organization Theory has written an article together with Katrin Križ; Street-level policy aims of child welfare workers in England, Norway and the United States: An exploratory study. The article has been published in Children and Youth Services Review.
Professor Linda Sangolt ved Instituttet har bidratt med et kapittel i boka "Politisk kompetanse. Grunnlovas borgar 1814 - 2014." Hun skriver om "Religionspolitiske grunnsatser: følelser og begrunnelser i debattene om Grunnlovens jesuittforbud".
Her forteller to studenter om hva studiet dreier seg om og hvordan det er å studere faget.
Norsk forskning fikk i en evaluering tidligere i vinter karakteristikken middelmådig. Er dette et forskningens Calgary, og kan vi isåfall lære noe av hvordan norsk vinteridrett ble gjenreist etter den svake innsatsen under OL der i 1988? Professor Anne Lise Fimreite ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap har skrevet et debattinnlegg i Dagens Næringsliv.
Er du interessert i hvordan politikk blir til og iverksatt? Har du lyst å finne ut hvordan innholdet og organiseringen av offentlig politikk blir utformet, og hvilke konsekvenser dette har? På Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap tilbyr vi et spennende studieløp med mange interessante emner innen politikk, forvaltning og organisering.
- Om vi var kunnskapsministere ville norsk akademia måtte tenke annerledes og nytten være større for samfunnet. Og det ville ikke kostet mer penger. Førsteamanuensis Thor Øivind Jensen ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap har sammen med Trond Blindheim, rektor ved Markedshøyskolen Campus Kristiania, skrevet en kronikk i NRK.
I juni 2013 ga Grete Rusten og Kerstin Potthoff fra Institutt for Geografi og Linda Sangolt fra Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap ut en bok om Norges natur, industri og samfunn. Nå har den blitt anmeldt i Norwegian Journal of Geography.
Har du studert ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap? Da ønsker vi deg hjertelig velkommen til Alumnusdagene fredag 9. og lørdag 10. mai. Dagene feires ved hele Universitetet i Bergen og det vil bli mange arrangement og foredrag fra alle fakultetene.