Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap

Nyhetsarkiv for Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap

Instituttet opplever en økning i antall studenter som har oss som førsteprioritet.
Tom Christensen, Morten Egeberg, Per Lægreid, Paul G. Roness, Kjell Arne Røviks "Organisajonsteori for offentlig sektor" kommer i ny utgave i juli 2015.
Gigliola Mathisen Nyhagen har publisert artikkelen "Between Slow and Comprehensive Reformers: Comparing Government’s Funding Policies of Universities in Three European Countries" i International Journal of Public Administration .
I et debattinnlegg i Dagens Næringsliv legger Torstein Nesheim frem alternativ til ansettelser.
Per Lægreid og Lise Hellebø Rykkja har publisert artikkelen "Hybrid Collaborative Arrangements: The welfare administration in Norway – between hierarchy and network" i Public Management Review.
Associate Professor Lars Christian Blichner has published an article on “Epistemic Dependence and the EU Seal Ban Debate” in the Open Access Journal “Politics and Governance”.
Together with co-authors, Ishtiaq Jamil contributes with chapters on “Community Governance for Climate Change Adaptation in Nepal” and “Conflict in the Chittagong Hill Tracts in Bangladesh: An Unimplemented Accord and Continued Violence”.
Fagutvalet ved Administrasjon og Organisasjonsvitskap arrangerte studietur for alle bachelor-, master- og årsstudentar i februar. Turen gjekk til Berlin der deltakarane på turen fekk ta del i eit rikhaldeg fagleg såvel som sosialt arrangement.