Forskningsgruppen for arbeidsmiljø, ledelse og konflikt (FALK)

Varselmelding

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Kulturers opprinnelse

Klima, Kroner og Kultur

Professor Evert van de Vliert lanserer ny teori om kulturenes opprinnelse

Professor Evert van de Vliert kommer i disse dager med ny bok om hva som skaper kultur. I boken Climate, Affluence and Culture utgitt på Cambridge University Press viser van de Vliert gjennom 12 studier hvordan klimatiske forhold sammen med økonomiske forhold skaper og endre et lands kultur. I land med et krevende klima ( svært varmt eller svært kaldt) er man svært avhengig av økonomiske ressurser for å overleve, noe som betyr at det blir stor forskjell om man som nasjon er rik eller fattig. I tempererte land er man ikke avhengig av økonomi, slik at penger ikke er så avgjørende for hvilken kultur man får. Les mer om saken på forskning.no: