Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Steindagen Bergen Museum er et av høstens store høydepunkter, både for de steingale og andre allment interesserte i alle aldre. Bergen og omegn geologiforening (BOG) og museet inviterer derfor nok en gang til STEINDAG i De naturhistoriske samlinger.
I november kan du føres tilbake til livet i det gamle Egypt. Da inviterer nemlig De kulturhistoriske samlinger til Egyptisk aften
Hvert år den 31. oktober, arrangerer De kulturhistoriske samlinger Halloween.
Sammen med Norsk Ornitologisk Forening arrangerer Bergen Museum Fuglens Dag.
Det gror og spirer, og søndag 26. april er det klart for Vår i Muséhagen.
Vær arkeolog for en dag!
Insektenes verden er full av mystikk og spenning. Nå kan du få et gløtt inn i deres hemmelige verden.
Halloweenfeiring er et relativ nytt fenomen i Norge. I utvidet forstand har Halloween på mange måter blitt en samlebetegnelse for alle de ulike høsttakkefester, tradisjoner og markeringer som finner sted i månedsskiftet oktober-november, når høsten svinner hen og vinteren setter inn.
Nå lanserer universitetsmuseene i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim sin nye felles fotoportal, med mer enn 120 000 fotografier fra museenes kulturhistoriske samlinger. På www.unimus.no/foto kan nå alle søke fritt i det omfattende bildearkivet som spenner over et stort kulturhistorisk bildemateriale fra helleristninger til egyptisk gravgods. Fotografiene er i hovedsak tatt av museenes egne... Les mer
Nå foreligger siste utgave av Årbok for Bergen Museum. Her kan du finne spennende artikler om ulike kultur- og naturhistoriske tema. Årboken er til salgs i museumsbutikken.