Universitetsmuseet i Bergen

Nyhetsarkiv for Universitetsmuseet i Bergen

Forestill deg at vi bare har ett eneste eksemplar av Snorres Norske Kongesagaer. Så kommer noen og river ut sagaen om vikingkongen Olav Tryggvason, stjeler den og vil ha den for seg selv.
Hele uken har fagfolk fra Universitetsmuseet jobbet på spreng for å dokumentere hvilke gjenstander som er stjålet fra Historisk museum.
- Den åpenbare konsekvensen er omdømmetapet. Det må vi jobbe beinhardt for å få tilbake, sier Henrik von Achen.
Mandag morgen oppdaget ansatte ved Universitetsmuseet i Bergen at det har vært et innbrudd på Historisk museum.
Med jevne mellomrom får Universitetsmuseet verdifulle donasjoner. En av de siste er en stor og vakker sommerfuglsamling gitt av Eivind Sørnes fra Fredrikstad.