Senter for internasjonal helse

Hovedinnhold

Senter for internasjonal helse

Child sitting under a malaria net

Velkommen til Senter for internasjonal helse

**For mer informasjon og nyheter fra SIH, se de engelske sidene.

SIH holder til i Overlege Danielssens hus, Årstadveien 21.

CIH information blog - for ansatte

Leder for sentereret er Bente Elisabeth Moen.

Fotografiet, med tittel "Malaria in East Nusa Tenggara" av fotograf Pearl Gan var sendt inn til The Royal Society of Tropical Medicine and Hygiene (RSTMH) og ECTMIH Global Challenges in Health fotokonkurranse under ECTMIH 2021. Fotografiet var blant de topp ti nominerte.

Informasjon til nye studenter: https://www.uib.no/en/studies/MAMD-GLOB

SIH vil utdanne studenter i global helse. Senter samarbeider med partnere ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin og Det medisinske fakultet, så vel som tverrfakultært med institutt og fakultet ved hele Universitetet i Bergen, og med mange andre nasjonale og internasjonale institusjoner. SIH er vertskap for et Senter for fremragende forsking; Centre for Intervention Science in Maternal and Child Health (CISMAC).

For mer informasjon og nyheter fra SIH, se de engelske sidene.

INTERNASJONALT SAMARBEID
Professor Cecilie Svanes er blant UiB-forskerne som har hatt stor nytte av såkornmidler fra WUN til å etablere større forskningsprosjekter.

Internasjonalt nettverksarbeid ga millionuttelling

Cecilie Svanes brukte såkornmidlene hun fikk fra WUN til å bygge et internasjonalt nettverk som i neste omgang førte til støtte fra EUs Horizon-program.

Pedagogisk påfyll
Dame foran tavle

Pedagogisk påfyll høsten 2022

Seminarrekke i regi av Enhet for læring ved Det medisinske fakultet

Bibliotek for medisin
Illustrasjon av studentveiledning

Kurs og veiledning

Bibliotekets kurs- og veiledningstilbud for Det medisinske fakultet og ansatte ved Helse Bergen

PhD researcher Shanshan Xu

Life-GAP-resultater presentert på den nordiske lungekonferansen i København

Årets nordiske lungekongress ble holdt i København 1.- 3. juni . PhD-forsker Shanshan Xu fra Senter for internasjonal helse kunne presentere spennende resultater fra sin forskning om langtidseksponering av luftforurensning og grønne områder i Nord-Europa.

Gruppebilde av deltakerne på CISMAC-kurs

Stjernespekket kurs i epidemiologi

Kenneth Rothman, Vera Ehrenstein og Matthew Fox gjestet CISMAC som forelesere.