Globale helseprioriteringer

Nyhetsarkiv for Globale helseprioriteringer

De fattigste familiene Etiopia har ikke råd til å oppsøke sykehus med sine nyfødte barn, før det er for sent. Gratis helsehjelp er løsningen, mener stipendiat Kristine Husøy Onarheim ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin.
Nå er boken «Prioritering, styring og likebehandling. Utfordringer i norsk helsetjeneste» publisert. Flere i forskningsgruppen globale helseprioriteringer har bidratt.
Public health interventions (PHIs) are critical for meeting many of Norway's and the world's greatest challenges. Sedentary lifestyles, overweight, and non-communicable diseases are among them. Rigorous evaluation of PHIs is indispensable for ensuring that these interventions are properly prioritised.