Strategi

Nyhetsarkiv for Strategi

Problemstillingene rundt covid-19 treffer midt i den brede ekspertisen som Alrek helseklynge representerer, skriver påtroppende klyngekoordinator Berit Angelskår i sin sommerhilsen.
Har du hørt om Langetoen og Koftebrotet, eller kanskje Lørdagsknausen? De er alle navn på møterom i det nye Alrek-bygget i Årstadveien.
Husrådet for Årstadveien 17 består av representanter for de som skal flytte inn i det nye bygget. Nå jobber de med planer for å sikre godt arbeidsmiljø.
Biomangfold er et av nøkkeltemaene for å bevare og utvikle felles havressurser. Forskere ved Universitetet i Bergen har lenge engasjert seg I juridiske spørsmål knyttet til dette, ikke minst debatten om områder utenfor nasjonal jurisdiksjon.
Faggruppe for innovasjon og ehelse avholdt webinar med temaet "Innovasjon i koronatider" 12. juni. Se hele her!
Havforskning står sentralt i Universitetet i Bergens vitenskapsdiplomatiske arbeid. Ved å sammenstille de 17 bærekraftsmålene i 2030 Agendaen har universitetet og våre partnere tilbudt forskningsbasert kunnskap for global bærekraft til beslutningstakere.
– Havet har enormt potensiale. Det er ikke at vi kan, men fordi vi må produsere mer fra havet om vi skal unngå klimaendringer, sa Vidar Helgesen om bord på Statsraad Lehmkuhl på verdens havdag.
Gjennom et tverrfaglig kurs på bærekraftsmål 14 utdanner Universitetet i Bergen fremtidens forskere og ledere for et bærekraftig hav og for å gå kritisk i inngrep med 2030 Agendaen vedtatt av FNs medlemsland.
Bedre datastyring kan gi bedre forskning og mindre havforsuring og Benjamin Pfeil og gruppen hans ved Universitetet i Bergen hjelper FN i dette arbeidet.
Grethe Unstads kunst inntar en markant plass ved inngangspartiet på det nye Alrek-bygget i Årstadveien 17. Her forteller hun om bakgrunn for valg av glassfasaden.