Hjem

Institutt for klinisk odontologi

Institutt for klinisk odontologi

Velkommen til Institutt for klinisk odontologi

Institutt for klinisk odontologi har ansvar for utdanning av tannleger og tannpleiere ved Universitetet i Bergen. 

Tannlegestudiet er variert med opplæring i biologiske, medisinske og odontologiske fag, i tillegg til praktisk trening. Bachelorprogrammet i tannpleie skal utdanne studentene til helsefremmende og sykdoms-forebyggende arbeid.

Ved Odontologisk Universitetsklinikk  utføres forebygging, diagnostikk og behandling av sykdom og skader i tenner, munnhule og kjever.

Instituttets forskningsmiljø holder høyt internasjonalt nivå og driver forskerutdanning og spesialistutdanning i odontologi.

Studietilbud ved Institutt for klinisk odontologi

Vi tilbyr bachelor utdanning i tannpleie og masterutdanning i odontologi. Vi har også PhD utdanning, spesialistutdanning, og dobbelkompetanseutdanning i odontologi ( kandidater som både tar PhD og spesialistutdanning)

 

BFS-MIDLER
Kamal Mustafa og Cecilie Gjerde

Millioner til beinbygging

Bergens forskningsstiftelse, Forskningsrådet og UiB støtter beinbyggingsprosjekt med 16,7 millioner kroner.

NY DOKTORGRAD
Ph.d.-kandidaten Elisabeth Schilbred Eriksen sammen med komite medlemmer

Ny doktorgrad ved Institutt for klinisk odontologi

Elisabeth Schilbred Eriksen disputerte fredag 9.november med avhandlingen “Intraoral vertical ramus osteotomy. Objective and subjective treatment outcomes”.

Nyhet
De 3 finalistene ett skritt frem

3. plass i Forsker Grand Prix

Siri Flagestad Kvalheim forsker på hva som kan hjelpe mot munntørrhet ved livets slutt. Onsdag 26. september presenterte hun forskningen sin på Forsker Grand Prix og kom på 3. plass.

Nyhet
Håndhygiene

Faglige anbefalinger for smittevern

Faglige anbefalinger for smittevern i klinisk odontologisk praksis

Nyhet
Yves Aubert, Michael Marie, Ramune Midttveit og Amra Grudic-Feta

Bli kjent med forskningsrådgiverne!

I høst har det blitt ansatt to nye forskningsrådgivere ved fakultetet. Det betyr at hele fire forskningsrådgivere er på plass for å hjelpe forskere i kampen om eksterne midler.

Forskningsgrupper

Biomaterialer                                                                                   Klinisk odontologisk forskning 

Orale infeksjoner og inflammasjoner                                                Styrt vevsbygging og regenerasjon

Bildet viser institutt for klinisk odontologi ved Universitetet i Bergen i Årstadveien 19

Evaluering av omstillingen ved IKO-OUK i 2012

I tråd med UiBs omstillingsavtale, skal omstillingen i forbindelse med at Odontologisk universitetsklinikk (OUK) ble integrert i Institutt for klinisk odontologi (IKO) i 2012 evalueres. Du vil informasjon om arbeidet med evalueringen på denne siden her

Ny studieplan under utarbeidelse for masterprogram i odontologi

Det medisinsk-odontologiske fakultet har satt i gang arbeidet med å utarbeide ny studieplan for tannlegeutdanningen. Tannleger har en viktig rolle i samfunnet. De behandler og forebygger sykdommer og lidelser i tenner og munnslimhinner samt bidrar til pasientens generelle helse og sosiale funksjoner. Odontologi er inne i en fase med store endringer når det gjelder teknologi, diagnostikk, materialutvikling og samhandling med andre yrkesgrupper. Les mer her om arbeidet med ny studieplan