Institutt for klinisk odontologi

Søknadsfrist 25.oktober for dobbeltkompetanse i odontologi

Er du tannlege, en nysgjerrigper og har interesse for å forske? Da kan dobbeltkompetanseutdanning være noe for deg

25.oktober er søknadsfristen for å søke om opptak til dobbeltkompetanse i odontologi, spesialistutdanning og ph.d. i ett, med oppstart høsten 2016.

Bildet viser Christian Schriwer utenfor institutt for klinisk odontologi
Dobbeltkompetansekandidat i odontologi Christian Schriwer utenfor Institutt for klinisk odontologi i Årstadveien 19
Foto:
Rune D. Haakonsen

Christian Schriwer startet som dobbeltkompetansekandidat i odontologi i august i år, og er kandidat nummer 7 ved Det medisinsk-odontologiske fakultet som tar denne utdanningen.  Kandidater i det integrerte dobbeltkompetanseløpet i odontologi tar både en doktorgrad og en spesialisering i odontologi.

Har du noen gang lurt på hvilke materialer som brukes i kroner og broer ?

Christian Schriwer var ferdigutdannet som tannlege ved Universitetet i Bergen i 2004.
Interessen for å dypdykke mer ned i vitenskapen om munn, tenner og helse fikk han etter å ha arbeidet noen år som allmenntannlege, og han bestemte seg derfor for å søke videreutdanning.

Schriwer tar en spesialistutdanning i oral protetikk som er læren om gjenoppbygging, erstatning, og rehabilitering av misdannelse og skader i munnen. I sin doktoravhandling skal han forske på zirkonia, som brukes i kroner og broer.

Schriwer forteller at arbeidet med spesialistoppgaven vekket nysgjerrigheten hans for å forske mer på de materialer som brukes i kroner og broer til pasienter, og han er opptatt av at forskningen hans også vil øke hans ferdigheter som tannlege

Nysgjerrighet og kunnskapstørst
Førsteamanuensis Marit Øilo ved Institutt for klinisk odontologi er hovedveileder for Christian Schriwer. Øilo er positiv til mulighetene som tannleger har til å ta ett integrert dobbeltkompetanseløp i odontologi som fører frem til både spesialitet og ph.d. grad.

Nysgjerrighet og kunnskapstørst er de viktigste egenskapene som trengs for å gjennomføre dobbelkompetanseutdanning understreker Marit Øilo. Hun viser også til at man som allmenntannlege som regel er ganske god i veldig mange ting. Som spesialist blir men veldig god i noen få ting. Som PhD kandidat blir man supergod (også kalt nerd) i helt spesifikke metoder.

Øilo trekker også frem at  -"Som forsker får man et internasjonalt nettverk som bidrar til økt kunnskap og forståelse samt kulturutveksling og mulighet for å reise. Det er også veldig givende å oppleve at man er med på å gjøre en forskjell med arbeidet sitt."