Pandemisenteret

Preben Aavitsland begynner hos Pandemisenteret

Overlege i Folkehelseinstituttet, Preben Aavitsland, skal starte som professor II ved Pandemisenteret i Bergen. – Jeg gleder meg skikkelig til jobben! sier han.

Preben Aavitsland
Preben Aavitsland kommer fra jobben som kommuneoverlege i Arendal og Froland og overlege i Folkehelseinstituttet. Jobben ved UiB er en bijobb.
Foto/ill.:
Kjartan Bjelland

Hovedinnhold

Ved Pandemisenteret skal Aavitsland forske på pandemier og pandemi­beredskap på en tverrfaglig måte innenfor områdene til fakultetene for medisin og helsefag, juss, statsvitenskap, historie, etikk og filosofi samt kommunikasjon og medievitenskap. Nyheten er omtalt i Morgenbladet,  Fædrelandsvennen og Bergens Tidende.

– Folkehelseinstituttet og Det medisinske fakultet har i mange år hatt et nært samarbeid. Jeg håper å være et bindeledd mellom smittevernmiljøet ved Folkehelseinstituttet og Pandemisenteret ved UiB, sier han.

Aavitsland har tidligere vært professor ved UiO. Han fortsetter i stillingen som overlege ved FHI og kommunelege i Arendal og Froland.
Aavitsland bor med familien i Kristiansand, men blir også å se i Pandemisenteret i Alrek helseklynge.

– Ja, jeg har kjøpt paraply! sier han med et smil.

Han vil bidra med sin erfaring fra kommunalt, nasjonalt og internasjonalt arbeid mot pandemier.

– Pandemisenteret er en unik og genial konstruksjon. Pandemier er ikke bare et medisinsk anliggende. De angår alt og alle. Derfor er det så viktig at senteret skal engasjere så å si alle fakultetene på UiB. Jeg gleder meg til å jobbe med alle de gode fagmiljøene ved universitetet.