Hjem
Pandemisenteret
Nyhet | Verdens flyktningdag

– Pandemien er en katastorofe for mange flyktninger

– Tenk deg situasjonen og hvordan du kan beskytte deg mot et virus når du bor oppå hverandre og ikke har ordentlige sanitære forhold, som toaletter, sier leder Esperanza Diaz ved Pandemisenteret.

esperanza_diaz
HAR FORSKET PÅ FLYKTNINGER: Esperanza Diaz ved Pandemisenteret har forsket på helsetilstanden til syriske flyktninger som har kommet til Norge.
Foto/ill.:
Siri Helena Halvorsen

Hovedinnhold

I forbindelse med Verdens Flytktningdag, har Mari Lund Eide og Sverre Ole Drønen ved UiB skrevet en artikkel om flyktningsituasjonen i verden. 

Leder ved Pandemisenteret, Esperanza Diaz, har bidratt til artikkelen gjennom sin kunnskap om smittesituasjonen i verdens flyktningleire. 

Diaz mener pandemien har hatt katastrofale konsekvenser for personer som er på flukt.  

– For flyktninger generelt har pandemien vært en katastrofe. Fordi grenser er blitt stengt, har ikke flyktninger kunne komme seg til Norge eller andre land. På steder som Lesbos og i flyktningeleirene kan folk ikke vaske hendene en gang. Munnbind kan du bare glemme. Tenk deg situasjonen og hvordan du kan beskytte deg mot et virus når du bor oppå hverandre og ikke har ordentlige sanitære forhold, som toaletter, sier Diaz.