Hjem
Pandemisenteret
Arrangement

Pandemifrokost #1

Bli med på høstens første Pandemifrokost! Lær om hvordan pandemien har påvirket medievanene våre, treff studenter og gode kolleger ved UiB og kom med dine tanker og ideer.

Pandemifrokost
Pandemisenteret inviterer til høstens første Pandemifrokost fredag 17. september
Foto/ill.:
Pandemisenteret

Hovedinnhold

Pandemien har ført til en tsunami av nyhetsoppslag og et nærmest umettelig informasjonsbehov. Hvorfor sluker vi katastrofenyheter på mobilen, og er det nødvendig med en "time-out" fra nyhetene for å få forstå hva de handler om? 

Pandemisenteret inviterer til Pandemifrokost der Brita Ytre-Arne ved Institutt for informasjons- og medievitenskap og Bjørn Sætrevik ved Instiutt for samfunnspsykologi forteller om nyhetsbruk under koronapandemien. 

Pilotstudien er knyttet til forskningsprosjektet Pandrisk som ledes av Sætrevik. Pandrisk-prosjektet ser nærmere på hva folk tenker om risiko og konsekvenser av pandemien. For eksempel hvordan folk oppfører seg, om man eksponeres for smitte og hvordan dette påvirker den mentale helsen. 

I tillegg vil Brita Ytre-Arne fortelle om MUCS-prosjektet, som setter klimakrisen i sammenheng med pandemien. 

De to vil også presentere en artikkel fra studien om hvordan vi følger med på smittetallene som et «værvarsel» for pandemien. 

Etter presentasjonen vil det bli satt av ca. 25 minutter til løs prat, mingling og idéutveksling. 

Fyll opp kaffekoppen, ta deg en matbit og få ny kunnskap! 

På grunn av smittevernhensyn, er deltakere nødt til å registrere seg på lenken under innen mandag 13. september: https://skjemaker.app.uib.no/view.php?id=10924760