Hjem
Pandemisenteret
Foredrag

Pandemifrokost #4

Pandemisenteret inviterer til årets første Pandemifrokost. Hør spennende innlegg om troverdighet i myndighetenes koronaretorikk og lær om nye naturstoffer som kan brukes i medisiner mot covid-19.

Pandemifrokost #4
Pandemisenteret fortsetter med Pandemifrokost gjennom vårsemesteret. Første arrangement finner sted torsdag 27.januar.
Foto/ill.:
Pandemisenteret

Hovedinnhold

Vi inviterer alle interesserte til årets første Pandemifrokost, som denne gangen blir på Bergen Global. Arrangementet blir digitalt, men med mulighet for å ha 30 personer til stede i salen (første mann til mølla). 

Til Pandemifrokosten kommer professor i retorikk ved Institutt for informasjons- og medievitenskap, Jens Kjeldsen

Kjeldsen er en del av et skandinavisk forskningsprosjekt (Pandemic Rhetoric) som ser på retorikk og troverdighet i myndighetenes covid 19-kommunikasjon. På Pandemifrokosten skal Kjeldsen snakke om hvordan eksperter kan skape troverdighet når de samtidig blir tvunget til å uttrykke manglende kunnskap og usikkerhet. 

Til frokosten kommer også professor Torgils Fossen fra Kjemisk institutt. Han skal snakke om nyoppdagede naturstoffer som kan brukes i utviklingen av fremtidige medisiner mot koronavirus. Fossen har doktorgrad i naturstoffkjemi og deltar også i internasjonalt forskningsarbeid. Fossen vil i tillegg komme inn på tidligere koronapandemier, blant annet den første globale pandemien forårsaket av koronarvirus fra 1889-1890.  

Pandemifrokosten kan følges direkte her: https://youtu.be/LWCML0AZwTs

Det blir også satt av tid til spørsmål fra salen i etterkant av foredragene. Spørsmål kan stilles via Zoom: https://uib.zoom.us/j/61200456474?pwd=V1hraEh1bVBYMzY3UGUyTGVEeHQvZz09