Hjem
Ashley Jane Booths bilde

Ashley Jane Booth

Professor, Professor i visuell kommunikasjon
 • E-postAshley.Booth@uib.no
 • Telefon+47 55 58 73 29+47 908 52 008
 • Besøksadresse
  Møllendalsveien 61
  5009 Bergen
 • Postadresse
  Postboks 7800
  5020 Bergen

Ashley Booth er professor i visuell kommunikasjon, og har vært ansatt ved institutt for design siden høsten 2006. Ashley er engelsk statsborger, men har lang erfaring som grafisk designer i Norge. Booth har vært ansatt som art director i A-magasinet, og leder for avdelig for grafisk design i LOOC, som utviklet den visuelle profilen for Lillehammer'94. Hun har drevet eget firma, Ashley Booth Design (ABD), siden 1994 frem til 2010.

Booth har utdannelse fra Bradford Technical college, Y.H.C.F.E grafisk design, Bradford Art College og Leeds Metropolitan University, School of Creative Arts and Design (Graphic Design).I sitt kunstneriske utviklingsarbeid har fokusert vært på piktogrammer knyttet opp til et engasjement rundt søppel, men også hva det betyr å være et menneske med daglige utfordringer. Utgangspunktet er at designere og kreative fagfolk både har et ansvar for, og er i stand til, å skape reelle endringer og forbedringer i verden gjennom god design.Ved å benytte et piktogrammatisk språk som et visuelt verktøy, ønsker Booth å undersøke klassifiseringer av verdier i en kulturell, sosial, filosofisk og politisk kontekst, en visuell vurdering av hva som er verdiløst, nonsens, eller søppel, eller hva som er verdsatt som verdifullt og ikke-søppel.

Booth er engasjert i prosjektet Pictogram-me, som er et forskningsprosjekt ved KMD Bergen, instiutt for design, støttet av det nasjonale programmet for kunstnerisk utviklingsarbeid. Ved hjelp av piktogrammer er målet å bidra til økt refleksjon over livets kompleksitet, og å synleggjøre erfaringene til de som har ein utfordrende tilværelse. Pictogram-me er inspirert av Isotype, et symbolsystem utviklet av Otto Neurath på 1920-tallet, for å forklare og illustrere sosiale og økonomiske forhold for allmennheten.