Hjem
Charles Michalsens bilde

Charles Michalsen

Førsteamanuensis
 • E-postCharles.Michalsen@uib.no
 • Telefon+47 55 58 74 26
 • Besøksadresse
  Møllendalsveien 61
  5009 Bergen
 • Postadresse
  Postboks 7800
  5020 Bergen

Charles Michalsen har siden 2006 vært ansatt som førsteamanuensis innen form ved instiutt for design. Han underviser i form- og fargeprosesser i skjæringsfeltet mellom kunst og design. Michalsen er utdannet i Norge (Academy of Arts Trondheim, and faculty of colour and form NTNU 1977- 1981) og Finland (Academy of Arts Helsinki Finland, 1979- 1980) innen keramikk, og skulptur (National Academy of Art Bergen, 1973 - 1975).

Michalsen har også erfaring fra flere lange opphold i Kina.I sitt kunsteriske utviklingsarbeid utforsker han subteksten kultur og språk:– Det jeg sier blir tilgjengelig for andre. Jeg finner det spennende å studere overgangen mellom avsender og mottaker. Her er det ikke nødvendigvis det skrevne ord, men de lyder og det kroppsspråk som brukes i mellommenneskelig kommunikasjon. Mitt utgangspunkt er at tegn (sign) ikke eksisterer før den andre har reagert på det.

I et designperspektiv utforsker Michalsen hvordan man kan designe redskaper som gjør oss i stand til å reflektere rundt personlige fortolkninger og meninger, og på samme tid skape dialog gjennom visuell lek med språk.