Hjem
Christian Stenes bilde

Christian Stene

Førsteamanuensis, klarinett

Vennligst ta kontakt for informasjon om klarinett-studiet ved Griegakademiet

Christian kan høres på innspillinger som kammermusiker med Danish Chamber Players (Classico) og i orkester med Den Norske Operas Orkester (Naïve) og Bergen Filharmoniske Orkester (Chandos, BIS, Hyperion and Aurora).

Diskografi i utvalg: 

-GORDON HUNT AND THE DANISH CHAMBER PLAYERS PLAY MOZART Classico (2004)

Christian Stene (Piano Quintet KV 452)

-MOZART OVERTURES Naïve (2009)

Den Norske Operas Orkester & Rinaldo Alessandrini

-TCHAIKOVSKY THE SLEEPING BEAUTY Chandos (2012)

Bergen Filharmoniske Orkester & Neeme Järvi

-TCHAIKOVSKY SWAN LAKE Chandos (2012)

Bergen Filharmoniske Orkester & Neeme Järvi

 

Christian Stene er Soloklarinettist i Bergen Filharmoniske Orkester. Han har tidligere holdt samme stilling i Den Norske Operas Orkester. Han er også Førsteamanuensis ved Griegakademiet i Bergen, Buffet og Vandoren artist og Norgesrepresentant for ICA (International Clarinet Association).

Christian ble født i Bergen og begynte å spille klarinett som elleveåring. Etter innledende studier ved Griegakademiet fikk han plass på Konservatoriet i Amsterdam med tidligere soloklarinettist i Det Kongelige Concertgebouw Orkester, George Pieterson. Veien videre bar til København på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han avsluttet sin Diplomutdannelse med Lee Morgan, soloklarinettist i Det Kongelige Kapel, på et år. Christian ble så videre opptatt både i Solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Konsertklassen ved Musikkakademiet i Basel, Sveits med François Benda. Christian debuterte i København i 2007 med høyeste oppnåelige karakter. I sesongen 2009/2010 hadde han et påbygningsår i Los Angeles hos den berømte pedagogen Yehuda Gilad ved University of Southern California.

I 1998 vant Christian Norgesmesterskapet for solister som var begynnelsen på en lang rekke solistiske oppdrag. Han har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, Den Norske Operas Orkester, Aarhus Symfoniorkester, ARCO Kammerorkester, Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums Orkester og Nordiska Ungdomsorkester. I februar 2015 skal Christian urfremføre en konsert for klarinett og strykere av Therese Ulvo med Bergen Filharmoniske Orkester.

Christian opptrer jevnlig som gjeste-soloklarinettist i ulike skandinaviske, europeiske og asiatiske orkestre. Han er også en aktiv kammermusiker og hans interesse for historisk oppførselspraktikk innebærer å spille på originalinstrumenter. I tillegg til klassen sin ved Griegakademiet gir Christian jevnlige masterclasser i inn- og utland.