- E-postemil.perron@uib.no
- Telefon+47 55 58 26 21
- BesøksadresseSydnesplassen 7HF-bygget5007 Bergen
- PostadressePostboks 78055020 Bergen
Mitt prosjekt som doktorgradsstipendiat undersøker naturbegrepet i den franske 1500-tallsfilosofen og -humanisten Michel de Montaignes Essais, og hvordan dette begrepet kan informere oss i dag.
Prosjekttittel: « Un écohumanisme pour l'Anthropocène : Une enquête du XXIe siècle sur la notion de « nature » dans les Essais de Michel de Montaigne »
Forskningsgrupper og -prosjekter
Medlem av forskningsgruppen LINGCLIM (language, climate and lifestyle).
- Tidligere vitenskapelig assistent til forskningsprosjektet CLIMLIFE.
Annet
- Jeg er også videreutdannet filosofisk praktiker og medlem i Norsk Selskap for Filosofisk Praksis. Se fanen "Filosofisk praksis" for mer informasjon.
- FRAN122 Innføring i fransk litteratur (10 studiepoeng)
- Michel de Montaigne
- (2023). Living with climate change Report from the CLIMLIFE project 2023 . .
- (2022). Eldre og unge er enige om å leve klimavennlig, men ikke om hvem som er best. Forskersonen.no.
Titre du projet de thèse :
« Un écohumanisme pour l'Anthropocène : Une enquête du XXIe siècle sur la notion de « nature » dans les Essais de Michel de Montaigne »
Jeg er videreutdannet filosofisk praktiker i regi av Norsk selskap for filosofisk praksis (NSFP).
Hva er filosofisk praksis?
"Filosofisk praksis er en gryende profesjon der universitetsutdannede filosofer har spesialisert seg på å samtale med ikke-filosofer, det vil si med folk flest.
Filosofisk praksis benytter dialogen som metode. En filosofisk praktiker følger Sokrates' eksempel ved å stille tankevekkende spørsmål fremfor å gi lærde svar. Gjennom samtaler som tar utgangspunkt i dagligdagse, personlige anliggender, fremmer praktikeren filosofisk refleksjon.
I en travel hverdag kan det være lurt å stanse opp og reflektere over eget liv og virksomhet. Ved å oppdage det filosofiske i det hverdagslige, og det hverdagslige i det filosofiske, ser vi oss selv og vår virksomhet i et større perspektiv. Det er personlig givende og kan være svært nyttig." https://www.nsfp.no/.
Erfaring som filosofisk praktiker
Som filosofisk praktiker har jeg bred erfaring med å lede samtaler, både én-til-én-samtaler og gruppesamtaler for blant annet privatpersoner, Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) Bergen, Human-Etisk Forbund, Bergen kommune, Tekstallmenningen, Tidsskriftet Røyst og andre.
Hovedsakelig består min utdannelse av en mastergrad i filosofi fra Universitetet i Bergen (med fokus på klimaetikk), samt en mastergrad i menneskerettigheter og demokratisering fra EIUC (Venezia, Italia). Tidligere har jeg blant annet arbeidet som daglig leder for Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn Bergen.
Jeg verdsetter undring, den gode samtalen, og er opptatt av individets utfoldelse i et meningsfylt fellesskap, mangfold, kunst og kultur, og menneskets relasjon til miljø og natur – blant mye annet.
Kontakt meg gjerne (emil.perron@uib.no) dersom du er interessert i følgende:
Jeg tilbyr både fysiske og digitale én-til-én-samtaler, ledelse av gruppedialoger, dialogkaféer, filosofikaféer, dødskaféer, sokratisk dialog, tros- og livssynsdialog og filosofiske spaserturer på norsk, fransk og engelsk.
Du finner min profil på NSFPs nettsider her.