Hjem
Henriette Risvolls bilde

Henriette Risvoll

Stipendiat
 • E-posthenriette.risvoll@uib.no
 • Besøksadresse
  Jekteviksbakken 31, 2 etg.
  5006 Bergen
 • Postadresse
  Postboks 7807
  5020 Bergen

Jeg er PhD-stipendiat i psykologi / global mental helse ved Senter for krisepsykologi. Min bakgrunn er som klinisk psykolog i førstelinje og spesialisthelsetjenesten, jeg har også vært vitenskapelig assistent ved SfK. Jeg er interessert i psykisk helse i humanitære settinger (MHPSS), tidlig barndomsutvikling og foresattes psykiske trivsel, samt community psychology og global mental helse.

PhD-project: Parental mental wellbeing and child development: Mixed methods study of a parenting programme in rural and peri-urban Malawian communities.

Dette forskningsprosjektet foregår i Malawi i samarbeid med lokale akademiske partnere og SOS Children's Villages Malawi. Det tar utgangspunkt i sistnevntes Family Strengthening Programme (FSP) som støtter og følger opp familier i sitt lokalmiljø. Vår studie ser særlig på foreldreveiledningen (parenting programme) som inngår som en del av FSP, og vi fokuserer spesielt på foreldre og foresattes psykiske helse/trivsel som en viktig del av omsorg og barns utvikling.

Poster
 • Vis forfatter(e) (2021). Parenting Interventions for Early Childhood Development and Mental Health in Sub-Saharan Africa .
Faglig kapittel
 • Vis forfatter(e) (2022). Innføring i atferdsøkonomi. 113-121. I:
  • Vis forfatter(e) (2022). Penger til besvær - privatøkonomiske utfordringer og økonomisk rådgivning i kredittsamfunnet. Universitetsforlaget.

Se fullstendig oversikt over publikasjoner i CRIStin.

Twitter