Hjem
Janne Biedilæ Bjørgans bilde
Foto:
Eivind Senneset
 • E-postjanne.bjorgan@uib.no
 • Telefon+47 480 54 013
 • Besøksadresse
  Fosswinckels gate 6
  Lauritz Meltzers hus
  5007 Bergen
 • Postadresse
  Postboks 7802
  5020 Bergen

Janne Bjørgan begynte som stipendiat i juli 2023, og forsker på hvordan offentlige og private aktørers opplevelse av klimaendringene og deres vilje til å omstille seg påvirkes av informasjonen de får gjennom mediebruk og andre kanaler. Veilederen hennes er førsteamanuensis Silje Kristiansen

Janne jobber også sammen med professor Hallvard Moe om de norske resultatene i Reuters Digital News Report, den største spørreundersøkelsen om nyhetsbruk i verden.

Tidligere erfaring inkluderer to år med kommunikasjon og administrasjon ved Senter for klima og energiomstilling (CET), vitenskapelig assistent for Mediebruksgruppen, og journalist. Utdanningen er fra UiB, med en mastergrad i Medievitenskap og to bachelorgrader i henholdsvis medievitenskap og journalistikk.

Masteroppgaven undersøkte unge voksnes lesevaner og hvordan digitaliseringen har forandret hvordan de orienterer seg om litteratur, gjennom en spørreundersøkelse. Du kan lese Strukturendringer i den litterære offentligheten. En analyse av unge voksnes lesevaner og bruk av litterære arenaer, her.

Rapport
 • Vis forfatter(e) (2019). Bruksmønstre for digitale nyheter. Reuters Digital News Report, Norge 2019 . .
Mastergradsoppgave
 • Vis forfatter(e) (2018). Strukturendringer i den litterære offentligheten. En analyse av unge voksnes lesevanerog bruk av litterære arenaer.
Kronikk
 • Vis forfatter(e) (2019). Nordmenn er verdens mest betalingsvillige digitale nyhetsbrukere. Aftenposten (morgenutg. : trykt utg.).
Vitenskapelig Kapittel/Artikkel/Konferanseartikkel
 • Vis forfatter(e) (2020). Tilskuddsordning for litteraturformidling og den litterære offentligheten. 43 sider.

Se fullstendig oversikt over publikasjoner i CRIStin.

Masteroppgave:

Bjørgan, Janne (2018) Strukturendringer i den litterære offentligheten. En analyse av unge voksnes lesevaner og bruk av litterære arenaer. Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB.

Forskergrupper