Hjem
Kate-Elin Madsens bilde

Kate-Elin Madsen

Universitetslektor, Koordinator for bachelorstudiet
  • E-postKate-Elin.Madsen@uib.no
  • Telefon+47 55 58 74 14
  • Besøksadresse
    Møllendalsveien 61
  • Postadresse
    Postboks 7800
    5020 Bergen

Kate Madsen er for koordinator for bachelorstudiet ved instiutt for design. Hun har siden 2007 vært ansatt som høgskolelektor ved visuell kommunikasjon, Avdeling for design på KHiB. Kate Madsen har vært ansatt som webdesigner ved Mediesenteret ved Høgskolen i Bergen. Hun har arbeidet som lærer innenfor kunstfagene fra 1988 på ulike læresteder og har undervist innenfor felt som tegning, maleri, grafikk og multimediedesign.

Kate Madsen har hovedfag fra Statens høgskole for kunsthåndverk og design (5 år) i grafikk/dyptrykk ved Avd. grafisk design og illustrasjon. Hun er utdannet billedkunstner fra Vestlandets Kunstakademi (4 år) - maleri og grafikk, og hun ar Praktisk-pedagogisk utdanning for yrkesfaglærere (PPU-1 år) ved Høgskolen i Bergen.

Kate Madsen har deltatt på mange ustillinger, bl.a. Vestlandsutstillingen, Høstutstillingen, samt separatutstilling med maleri på Galleri Langegården, Bergen.

I sitt kunsteriske utviklingsarbeid er hun opptatt av illustrasjon, prosess, teknikk og metode. Hvordan påvirker valg av teknikk innholdet og uttrykk i bildene, og dermed også visualisering av teksten? Hvordan kan bruk av ulike kreative metoder skape flyt og sammenheng i prosessen? Hennes spesialfelt er designmetoder/ideutvikling, digitale medier, tegning og illustrasjon.