Hjem
Signe Bakkes bilde

Signe Bakke

Førsteamanuensis, piano
  • E-postSigne.Bakke@uib.no
  • Telefon+47 55 58 69 52+47 901 25 044
  • Besøksadresse
    Lars Hillesgt. 3
  • Postadresse
    Postboks 7800
    5020 Bergen

Klaver hoved/biinstrument og  akkompagnement (sangere og strykere)

Vitenskapelig artikkel
  • 1994. Commercial export of Norwegian spring water - evaluation of a peculinar karst spring. Cave and karst science. 4.
Vitenskapelig foredrag
  • 2003. Norske lieder. Presentasjon av sentrale norske lied-komponister og norsk lied-repertoar av eldre og nyere dato.
Musikk - innspillingsprodukt
  • 2011. A glittering world of sound - Karen Tanaka's piano music liner notes for Karen Tanaka: Crystalline, performed by Signe Bakke. released on label 2L, 2011.
Musikalsk framføring
  • 2006. Vårsanger i Vik bedehus.
  • 2006. Medvirkning på konsert i Arna kirke.
  • 2006. Konsert i Fedje kirke, arr. av Kystsogevekene.

Se fullstendig oversikt over publikasjoner i CRIStin.

 

Diskografi:
Grieg: Piano Works (2003), Troldserien.
Grieg for four hands (2005), med Turid Bakke Braut, Troldserien
Shadow Songs (2007), Norske romanser med Hilde Haraldsen Sveen og Harald Bjørkøy. Euridice
Millom rosor (2009), Sanger av Grieg, med Hilde Haraldsen Sveen, Lawo
Crystalline (2011), Piano Music by Karen Tanaka (2011)

Under utgivelse: Pour Mi, Songs by Olivier Messiaen and Claire Delbos (November 2013), med Liv Elise Nordskog. LAWO

Signe Bakke har sin utdannelse fra Bergens Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole (diplomeksamen). Debutkonsert i 1981.

Signe Bakke er i dag en aktiv pianist med et bredt repertoar  og variert konserterfaring. Hun har vært solist med orkester i klaverkonserter av Bach, Mozart, Chopin, Schumann og Franck, og hennes solorepertoar spenner fra barokk til samtidsmusikk.

Konsertvirksomheten omfatter konserter i flere nordiske land, sentrale land i Europa, Russland og USA. Hun har deltatt ved Festspillene i Bergen, Ultimafestivalen i Oslo, Novemberfestivalen i Moskva og ulike festivaler i Italia. 

Hun har en sterk tilknytning til Troldhaugen der hun har formidlet Griegs musikk ved tallrike konserter og spilt inn flere cd-er.   

Kammermusikk og akkompagnement av sangere  er en viktig  del av hennes virksomhet. 

Cd-en "Crystalline" (2011) med klaververker av den japanske komponisten Karen Tanaka har fått mye oppmerksomhet og god mottagelse både nasjonalt og internasjonalt.

 

 

Kompetansefelt