Hjem
Turid Bakke Brauts bilde

Turid Bakke Braut

Emeritus, piano
 • E-postturid.braut@uib.no
 • Besøksadresse
  Midtunveien 28, 5224 Nesttun
  Bergen
  Rom 
  320
 • Postadresse
  Postboks 7800
  5020 Bergen

Kvinner som komponerer

Periode for prosjektet: 2021-2025

Prosjektet ønsker å synliggjøre "kvinner som komponerer" fra midten av 1800-tallet frem til vår tid og presentere norske kvinner som komponerer i en internasjonal sammenheng. Ønsket mitt er en utgivelse på plateselskapet Lawo. Formålet: Å gjøre god, ukjent musikk komponert av kvinner kjent. Kvinner har historisk sett ikke hatt de samme mulighetene som menn til å offentliggjøre musikken sin. Det finnes "skjulte skatter", dvs. ukjente komposisjoner av god kvalitet, som fortjener å komme bedre frem.

Utgivelsen vil presentere fem norske kvinnelige komponister, sammen med internasjonalt anerkjente kvinnelige komponister. 3 av de norske komponistene har regional tilknytning til Bergen:

Borghild Holmsen(1865-1938) var en sentral kulturpersonlighet i Bergens musikkliv. Hennes sonate for fiolin og klaver er det første kammermusikkverk i det store format av en kvinne. Den ble framført av kjente fiolinister her hjemme og i Tyskland. Denne sonaten er ikke tidligere blitt spilt inn på lyd.

Anne Marie Ørbeck(1911-1996) var festspillkomponist i år i Bergen. Hun ble først kjent i Berlin, der hun studerte , men hun bodde i Bergen fra 1940. Flere av hennes uinnspilte sanger vil spilles inn på CD-en.

Kari Telstad Sundet er komponist, har studert ved Griegakademiet i Bergen og bor i Kristiansund. Hun har skrevet 3 danser for solo klaver til meg. Disse blir også spilt inn. Avtale med innspilling hos Lawo juni 2024, utgivelse juni 2025. 

 

 

 

 

Kompetansefelt