Hjem
Polyfon kunnskapsklynge for musikkterapi
TVERRFAGLIG KONFERANSE

Polyfon-konferansen 2022: Musikk, mening og medisinering

De færreste av oss ønsker oss en verden uten den helsehjelp som medisiner kan være. Samtidig uttrykker mange bekymring for feil og overdreven medisinbruk, med til dels alvorlige bivirkninger. Hva sier erfaringer og forskning, hva kan gjøres, og hvordan kan musikkterapifeltet bidra til ny bevissthet og praksis?

Polyfons logo
Debatten om musikk og medisinering kan være vanskelig å orientere seg i. Polyfon-konferansen er en møteplass for inspirasjon, kunnskapsformidling og erfaringsdeling.
Foto/ill.:
UiB

Hovedinnhold

Den 8. november blir det ny Polyfon-konferanse, den første etter at kunnskapsklynga ble en nasjonal, fast samarbeidsstruktur. Årets konferanse blir en temakonferanse der den røde tråden vil være forholdet mellom musikk, mening og medisinering.

Bakgrunnen for dette er at vi opplever at musikkterapi ofte trekkes fram som en alternativ eller supplement til bruk av medikamenter. Dette er gledelig fordi det betyr at mange har tro på musikkterapiens muligheter, men er også noe som utfordrer faget og skaper diskusjon. Vi kommer tilbake med mer informasjon etter hvert, men hold av datoen. Dette vil du ikke gå glipp av!

For mer informasjon om konferansen, invitasjon til å sende inn sammendrag, se her.

For retningslinjer for bidra, se her