Hjem
PREPARE
Ny PhD-student

Studerer eldres tilknytning til offentligheten

PREPARE-prosjektet er glade for å ønske velkommen sin nyeste forsker: Ph.d-kandidat Solveig Kristine Bortne Høegh-Krohn.

bilde av solveig
Foto/ill.:
Özlem Demirkol Tønnesen

Hovedinnhold

Solveig startet sin stilling i PREPARE-prosjektet 1. september 2023, og skal jobbe med ph.d.-prosjektet sitt og undervise ved Institutt for informasjons- og medievitenskap frem til høsten 2027. Hun vil fokusere sin oppmerksomhet og forskning på hvordan eldre mennesker på vestkysten av Norge oppfatter og bruker medier, og hva det betyr for deres evne til å koble seg på og engasjere seg i det offentlige rom. Hennes prosjekt vil inngå i en portefølje av underprosjekter som legger grunnlag for det teoribyggende arbeidet i PREPARE.

Solveig har en master i medievitenskap fra UiB og har jobbet som journalist i flere lokalaviser. Det siste året har hun jobbet som forsker i MUCS-prosjektet ledet av professor Brita Ytre-Arne. I MUCS intervjuet hun mennesker i landlige og urbane områder på vestkysten av Norge, forsket på hvordan de bruker medier og nyheter i hverdagen, og analyserte hvordan de oppfatter krisehistorier som pandemien, krigen i Ukraina eller klimakrisen.

Velkommen til PREPARE, Solveig!