Hjem
Det psykologiske fakultet
Doktorpromosjon mai 2017

Ærefullt for flere: Moser med doktorander

Stolt dekan sammen med doktorander og æresdoktorer i Muséhagen.

Dekan, doktores og æresdoktor i Muséhagen
Foto/ill.:
Ragna Valen,

Hovedinnhold

Jarle Eid sammen med doktorandene og æresdoktorer May-Britt Moser (Det psykologiske fakultet) og Edvard Moser (Det Medisinsk-Odontologiske fakultet).

Fem kandidater disputerte ved fakultetet tidlig i vår, og fire av disse var tilstede ved seremonien i aulaen fredag 5. mai.

Masego Katisi holdt talen på vegne av de nye doktorene. Hun har vært stipendiat ved Hemil-Senteret og hovedveileder for avhandlingen har vært førsteamanuensis Marguerite Daniel.

Kunnskap for endring

- Først vil jeg gratulere alle oss doktorer! Dere er stjerner! Alle har vi hatt ulike veier til dette punktet, å oppnå den høyeste grad ved et universitet. Uansett hvor reisen din startet, uansett hvordan reisen din var, ble vi alle drevet frem av troen på kunnskap og på at den kan forandre verden. Kunnskapstørst kan flytte fjell. Min reise har vært tøff. Jeg har reist nesten 10 000 kmover hav og land for å komme til Norge og skaffe meg vitenskaplig kunnskap. Alene med to barn uten storfamiliens støtte. Det var ikke lett.  

- Men nå er tiden kommet da vi skal bygge en vitenskapelig karriere. Ikke en som er fylt med titler og store navn, men en historie som viser hvordan du fant sammenhengen med verden rundt deg. Ikke bare for å komme opp med den neste store teorien i verdensklasse, men heller for å bygge deg et navn som forteller hvordan du utgjorde en forskjell for menneskeheten gjennom vitenskapelig kunnskap. Finn din indre GPS og søk ut hvor du ønsker å få innflytelse og gjøre en forskjell! sa Masego Katisi til de nye doktorene og til alle som var tilstede i universitetsaulaen.

Kandidatenes avhandlinger: