Hjem
Det psykologiske fakultet
Nye utvekslingsstudenter til Det psykologiske fakultet

– Jeg er fra Irland så jeg takler regn!

Conor Douris er bachelorstudent fra Universitetet i Limerick. Han studerer psykologi og sosiologi og spiller i band.

Irsk utvekslingsstudent
Foto/ill.:
Margareth Barndon

Hovedinnhold

Conor smiler bredt, han vet hva han snakker om på værfronten, og legger raskt til at Bergen er rolig og friskt og at han liker stedet.

– De første dagene var det nydelig vær og jeg følte meg veldig avslappet her med èn gang. Og dette sier han mens vi kikker ut på øsende regn denne dagen...

Conor spiser lunch med de andre utvekslingsstudentene som nettopp har kommet til Det psykologiske fakultet for ett semester. På uttrykket å dømme er han mer enn klar for å  oppdage hva fakultetet har å by på. 

Han forklarer at mange av hans medstudenter ved Limerick dro på utveksling til Spania og andre varmere land. – Men jeg har alltid vært interessert i de skandinaviske landene, så jeg valgte noe litt annet. Det er jeg glad for! Jeg har et veldig godt førsteinntrykk og fakultetet har mange spennende programmer. Jeg vil arbeide med barn og mitt hovedtema er psykologi.

Jeg spiller også i band og er interessert i musikk. Har nettopp fått vite at det finnes et bra forskningsmiljø på musikk-terapi her, det er jo kjempe-kult! For dette semesteret i Bergen har Conor valgt Medical Health Psychology og Culture, Positive Development and Health. Han vurdere også et kurs på antropologi og vil selvsagt også ta norsk-kurset. 

Conor sitter sammen med Mats Hole og han har nettopp nytt godt av hans guiding rundt i bygningene til fakultetet. (Mats til ventre på bildet). Mats går andre året på Arbeids- og organisasjonspsykologi og sitter også i fadderstyret ved faklultetet. Conor sier at han føler seg veldig godt tatt imot her, og at velkomstuken er bra organisert for de nye utvekslingsstudentene. 

– Jeg er imponert over måten vi blir tatt imot av studenter og ansatte, og også over fadder-opplegget ved UiB. Denne måten å ta imot nye studenter på skal jeg fortelle om når jeg kommer tilbake til Limerick, sier Conor Douris, helt ny utvekslingsstudent ved Det psykologiske fakultet.