Det psykologiske fakultet

Skoleeksamen - hjemme ved Det psykologiske fakultet

På grunn av den pågående koronasituasjonen, blir alle skoleeksamener på Det psykologiske fakultet avholdt som skoleeksamen - hjemme våren 2021.

Student som sitter foran en laptop og jobber med skoleeksamen - hjemme
Foto/ill.:
Photo by manny PANTOJA on

Hovedinnhold

Hva er en skoleeksamen - hjemme?

Skoleeksamen - hjemme er måten vi våren 2021 avholder skoleeksamener på grunnet koronasituasjonen. Det er mye som er likt som en vanlig skoleeksamen, og noe som er ulikt. Eksamen vil være på samme dag og samme tid som det står i eksamensplanen.

Hvordan gjennomfører jeg en skoleeksamen - hjemme?

Som navnet sier er dette en eksamen du gjennomfører hjemmefra, eller et annet sted hvor du kan sitte uforstyrret. Vi har dessverre ikke mulighet til å stille noen av våre lokaler til rådighet for eksamen.

Systemet vi bruker er Inspera Assessment. Du skriver oppgaven rett i systemet, og vi anbefaler at du gjør det kjent med dette. Under skoleksamen - hjemme bruker vi ikke Safe Exam Browser (SEB) / sikker nettleser.

UiB har laget et demoprøve for eksamen hjemme uten SEB. Den finner du i Inspera Assessment.

Kan jeg bruke hjelpemidler?

Du kan bruke alle hjelpemidler på skoleeksamen - hjemme. Siden vi ikke bruker sikker nettleser (SEB) på disse eksamenene, har du full tilgang til alle filer på datamaskinen din og sider på internett. Maskinen er altså ikke låst under eksamen.

Kildebruk og plagiatkontroll

Alle våre eksamener blir sendt til plagiatkontroll, også skoleeksamen - hjemme. Plagiat kan du lese mer om på UiBs sider om kildebruk. Informasjon om kildebruk på akkurat din eksamen vil du finne informasjon om på emnesida på Mitt UiB.