Det psykologiske fakultet

Privatisteksamen ved Det psykologiske fakultet

Privatisteksamen betyr at en avlegger eksamen mot eksamensavgift. Informasjon for kandidater ved Folkeuniversitetet.

Hovedinnhold

Lurer du på å ta eksamen som privatist? Enkeltemneordningen er en bedre løsning!

UiB har en enkeltemneordning, der du kan melde deg på undervisning og eksamen i flere fag. Du betaler kun semesteravgift, og får tilgang til alle læringsressurser, inkludert Mitt UiB. Forutsetningen er at du er registrert med generell studiekompetanse i våre systemer.

Vi tilbyr flere emner i enkeltemneordingen enn i privatistordningen, og du får mer for en lavere pris. Gå til enkeltemneordningen.

Hva innebærer privatistordningen?

Privatistordingen benyttes først og fremst av kandidater som melder seg på kurs via Folkeuniversitetet. Privatistordningen gir deg kun rett til å ta eksamen og delta på forelesninger. Du får ikke tilgang til Mitt UiB eller mulighet til støtte fra Lånekassa som privatist.

For å kunne kjøpe litteratur i Litteraturkiosken eller søke fram artikler i biblioteksbasen Oria, må du opprette brukerkonto (feide-pålogging) ved UiB (se vedlegg nederst på siden).

Hvilke emner kan jeg ta som privatist?

Vi har tre emner hvor det er mulig å avlegge privatisteksamen. Gå til Folkeuniversitetet for oversikt over hvilke studiesteder som tilbyr undervisning i disse emnene. Klikk på det aktuelle emnet i tabellen under for å se emnebeskrivelse, timeplan og litteraturliste.

Emnetilbudet kan bli endret.

Skal du ta EXPHIL som privatist? Da må du sende separat søknad til Det humanistiske fakultet.

Dersom du har spørsmål om fakultetets studietilbud, kan du kontakte Informasjonssenteret.

Frister

Folkeuniversitetene har egne frister og søknandsprosedyrer for sine privatistkandidater. Gå til folkeuniversitetet.no. Fristene for enkeltemneordningen finner du her.

Pris

For privatister gjennom Folkeuniversitetet er eksamensavgiften inkludert i den totale kursavgiften, og avhenger av emnestørrelse:

Emnestørrelse inntil 15 studiepoeng: 3000 kr
Emnestørrelse inntil 30 studiepoeng: 5000 kr
Emnestørrelse inntil 60 studiepoeng: 8000 kr

Satsene er fastsatt av Universitetsstyret.

NB!

• Eksamensavgiften gjelder kun for det inneværende semesteret og kan ikke overføres til et annet semester om du ikke tar eksamen.
  • Eksamensavgiften blir ikke refundert, heller ikke ved sykdom/trekk fra eksamen.
  • Som privatist har du ikke rett på støtte fra Lånekassen. Vi anbefaler derfor enkeltemneordningen, hvor du får status som student.

Hvordan går jeg fram?

Privatister ved Folkeuniversitetet må sende søknadsskjema, vedlagt dokumentasjon på generell studiekompetanse eller realkompetanse, til Folkeuniversitetet innen fristen. Informasjon om studiekompetanse og realkompetanse finner du hos Samordna opptak

Søknadsskjema er tilgjengelig hos de Folkeuniversitetene som tilbyr et undervisningsopplegg for emnene på denne siden. Ta kontakt med Folkeuniversitetet.

Du betaler kursavgift inkludert eksamens avgift til Folkeuniversitetet.

Viktig - betaling og eksamen!

• Dersom fakturaen ikke blir betalt, faller vedtak om privatisteksamen bort, og eksamenssmeldingen din blir slettet. Vi purrer ikke på ubetalt faktura.
  • Kandidater som møter til eksamen uten at eksamensavgiften er betalt, vil ikke få sin besvarelse sensurert.

Dette må du vite om eksamen

Du får vite resultatet av din(e) eksamen(er) ved å logge på Studentweb med med brukerkonto (feide) eller med Bank-ID. Dersom du trenger dokumentasjon på resultatene dine, kan du generere karakterutskrift i Studentweb elleri  Vitnemålsportalen

Det psykologiske fakultet arrangerer ikke konteeksamen, men dersom du har gyldig fravær på eksamensdagen kan du søke om utsatt eksamen i det påfølgende semesteret.

Kontakt

Dersom du har spørsmål som du ikke finner svar på, er du velkommen til å kontakte informasjonssenteret ved Det psykologiske fakultet