Det psykologiske fakultet

Psykt lykkelig – psykologirevyen 2013

I perioden 28. september til 1. oktober byr psykologirevyen 2013 på gråt og latter, parodier og sang, masker og six-pac. Gjennom fem forestillinger skal de lede oss i jakten på det gode liv.

Psykt engasjert revygjeng: (f.v) Marius Stavang (skuespiller og «kosesjef»),...
Psykt engasjert revygjeng: (f.v) Marius Stavang (skuespiller og «kosesjef»), Sander Lindholm Andersen (økonomiansvarlig), Mikjel Gjernes (skuespiller og skrivesjef), Miriam Gaidi (billettsalg, altmuligkvinne), Monika Krzeski (Scenearbeider, altmuligkvinne), Åshild Walseth (økonomisjef og skuespiller), Anne Bredal (skulespiller). Foran: Silje Schevig (kreativ leder og skuespiller).
Foto/ill.:
Ingunn Voster

– Tittelen «Psykt lykkelig» er både et briljant ordspill og illustrerende for den trenden vi ser i samfunnet i dag, der vi er opptatt av å finne lykken og av jakten på det perfekte liv, forteller Mikjel Gjernes, en av ildsjelene bak årets psykologirevy. Han lover at forestillingen, med parodier av forelesere og studenter, sang, dans og velskrevne sketsjer, blir en uforglemmelig opplevelse. Men ambisjonene til revybesetningen går langt utover å vise oss veien til det gode liv.

Vil gi psykologirevyen en «renessanse»

Etter flere år med variabelt engasjement og resultat, tar revygjengen nå grep. – Vi har som mål å etablere en mer strukturert og stabil revy, som har god kontinuitet fra år til år, forteller kreativ sjef Silje Schevig. – Vi ønsker å etablere en revykultur ved fakultetet, og har fått gode råd på veien fra SV-revyen, som har klart nettopp dette.

Schevig er en av to som har revyerfaring fra før, i årets besetning som teller nærmere 30 stykker. Revyen har opplevd frafall fra år til år, hvilket i stor grad skyldes at det er mange studenter på årsstudium som engasjerer seg i revyen. Gjengen som arrangerer revy i år ble invitert til et møte med det avtroppende revystyret. Etter møtet følte de at de stod mer eller mindre på bar bakke. Dette ønsker Schevig å snu på, og sørge for at revyen får etablert en struktur som nye medlemmer lett kan sette seg inn i og bygge videre på.

Rekrutteringen til neste års revy, som er planlagt til månedsskiftet mars/april 2014, starter like etter at årets forestillinger er over. I tillegg til skuespillere trengs blant annet scenearbeidere, kostymemakere, musikere, tekstforfattere og ikke minst medlemmer til kosegruppen.

Psykt bra forestilling

Årets revy avvikles over fire dager i Storelosjen på Kvarteret, med to oppsetninger på premieredagen lørdag 28. september. Det er fremdeles billetter igjen. Disse kan reserveres per e-post og kjøpes i kantinen i Bjørn Christiansens hus. Om vi blir psykt lykkelige av å være publikum på revyen får vi ikke svar på før på slutten av forestillingen. – Men skal noen ha håp om et perfekt liv, må de ta turen innom revyen, det blir psykt bra, humrer Mikjel Gjernes avslutningsvis.

Interessert i revy? Sjekk psykologirevyens nettside, facebookevent, eller send en e-post: psykologirevy2013@gmail.com.