Det psykologiske fakultet

PsykAid for barn av psykisk syke

Psykologistudentenes hjelpeaksjon PsykAid samler i år inn penger for å skape et møtested for ungdom som lever med psykisk syke foreldre.

Illustrasjonfoto: www.colourbox.com
Foto/ill.:
Colourbox

Hovedinnhold

PsykAid har gått sammen med foreningen Voksne for barn for å realisere prosjektet "Møteplass og nettverk for unge". De håper å fra høsten av kunne tilby et møtested til ungdom over 16 år fra familier med psykisk sykdom i Bergensområdet. Møtestedet skal bli drevet av frivillige studenter, men det er et mål at ungdommene selv skal sette dagsorden.

Knut Berget, Tine Inger Solum, Charlotte Wittek, Susnane Steinkoph og Miriam Wollan Nilsson er noen av ildsjelene i PsykAid. De forteller til Bergens Tidende at barn og unge som lever i familier med rus og psykisk sykdom er ekstra utsatt for å selv få problemer senere i livet. Med et eget møtested, hvor disse ungdommene kan få hjelp til å takle den vanskelige hverdagen, og møte andre i samme situasjon, håper psykologistudentene å kunne forebygge at barna følger i foreldrenes fotspor.

Psykologistudentene har allerede arrangert en bøsseaksjon, hvor de har samlet inn 70.000 kroner. Denne uken arrangerte de også et veldedighetsball for å samle inn mer penger til prosjektet.

Les hele saken på BT.no.