Hjem
Det psykologiske fakultet

Fakultetets forskningsdag 2012

– Nysgjerrighetsdrevet forskning handler om å stille nye spørsmål på nye måter, sier dekan Jarle Eid. Fredag 30. november var fakultetet samlet for å diskutere spørsmål knyttet til egen praksis.

«Vi står på skuldrene til kjemper» er en frase som ofte høres i forskningsverdenen. På fakultetets forskningsdag påpekte professor Kenneth Hugdahl at flere av de viktige kjempene i vitenskapens historie faktisk sto ganske så alene. Professoren holdt et timeslangt innlegg med tittelen «Grunnforskning versus samfunnsmandat: Noen erfaringsmessige refleksjoner», hvor han utfordret etablerte normer i forskningspraksisen.

En rekke av fakultetets forskningsprosjekter ble også presentert av fagmiljøene, og det ble holdt en interessant og livlig paneldebatt med "Forskning i lys av samfunnsmandat og som bidrag til det offentlige ordskifte" som tema. Dagen ble rundet av med presentasjoner av fakultetets nye professorer, Åsa Hammar og Simon Nygaard Øverland, samt utdeling av årets formidlingspriser til stipendiat Leo Kant og førsteamanuensis Janne Grønli.

Les mer hos På Høyden.