Rett, Demokrati og Velferd
RDV Seminar med Ida Vikøren Andersen

The impact of social media on democracy and democratic discussions.

Presentatsjon av Ida Vikøren Andersen (Universitet i Bergen). Alle webinarene vil være på engelsk.

Logoene til HVL, DIPA & LawTransform
Dette webinaret er del av RDV seminarrekken, som er et samarbeid mellom Forskningsgruppen Rett, demokrati og velferd ved Høgskulen på Vestlandet, Centre for Research on Discretion and Paternalism ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen og Centre on Law & Social Transformation (Lawtransform) ved Universitetet i Bergen.
Foto/ill.:
Illustrasjonsfoto: Logoer HVL, LawTransform & DIPA

Hovedinnhold

Ida Vikøren Andersen is Postdoctoral fellow at the Department of Foreign Languages, University of Bergen. Andersen’s main interests are rhetoric, political communication, and the public debate. In 2020, she defended her PhD theses “Instead of the deliberative debate: How the principle of expression plays out in the news-generated Facebook discussion”. Her doctoral project focused on the mechanisms at play in debates about political events on social media, and the thesis establishes a new framework for studying the impact of social media on democracy and democratic discussions.