Rett, Demokrati og Velferd
RDV Seminar med Evelyn Brodkin

Understanding the State at the Street: Street-Level Organizations as Mediators of Welfare State Politics.

Presentatsjon av Evelyn Brodkin (University of Chicago). Alle webinarene vil være på engelsk.

Logoene til HVL, DIPA & LawTransform
Dette webinaret er del av RDV seminarrekken, som er et samarbeid mellom Forskningsgruppen Rett, demokrati og velferd ved Høgskulen på Vestlandet, Centre for Research on Discretion and Paternalism ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen og Centre on Law & Social Transformation (Lawtransform) ved Universitetet i Bergen.
Foto/ill.:
Illustrasjonsfoto: Logoer HVL, LawTransform & DIPA

Hovedinnhold

Evelyn Z. Brodkin is Associate Professor Emerita in the School of Social Service Administration and Associate Faculty in the Department of Political Science. She holds international appointments as Obel Guest Professor at Aalborg University (Denmark), and Guest Scholar at University of Gothenburg (Sweden). Brodkin is one of the leading scholars of street-level organizations (SLOs). Her research has contributed to the theoretical and empirical development of SLOs as a field of study for investigating welfare state politics, the politics of marginalization and inequality, political institutions, public policy and management. Currently, Brodkin leads an international collaboration studying "The State at the Street: From European Welfare Crisis to the Front Lines of the Welfare State".