Rett, Demokrati og Velferd
RDV Seminar med Pieter De Wilde

The essence of democratic backsliding in the European Union: deliberation and rule of law

Presentatsjon av Pieter De Wilde (NTNU). Alle webinarene vil være på engelsk.

Logoene til HVL, DIPA & LawTransform
Dette webinaret er del av RDV seminarrekken, som er et samarbeid mellom Forskningsgruppen Rett, demokrati og velferd ved Høgskulen på Vestlandet, Centre for Research on Discretion and Paternalism ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen og Centre on Law & Social Transformation (Lawtransform) ved Universitetet i Bergen.
Foto/ill.:
Illustrasjonsfoto: Logoer HVL, LawTransform & DIPA

Hovedinnhold

Pieter de Wilde is Professor of Political Science at the Department of Sociology and Political Science at NTNU. His research addresses political conflict over European integration and globalization, Euroscepticism as well as public debate in mass media, the internet, and parliamentary settings. Currently, he studies public discourses about democracy in Europe as partner in RECONNECT (Horizon 2020), unelected representatives and their impact on liberal democracy as principal investigator of the UNREP project, and on what social media reveal about our political opinions as principal investigator of the project Trondheim Analytica.